Še drugič boljši od Novega Beograda, v igri za deveto mesto

Slovenski reprezentanca do 12 let je na turnirju Tomo Udovičić po boljšem izvajanju četvercev s 13:12 (3:2, 2:1, 1:2, 2:3; 5:4) premagala Novi Beograd in bo jutri igrala za uvrstitev od 9. do 12. mesta. V soboto bo Slovenija, ob 18. uri, igrala tekmo od 9. do 12. mesta, nasprotnik bo Ekipe Orizzonte iz Italije.

Mladi slovenski vaterpolisti in njihovi vrstniki Novega Beograda so se med sabo pomerili že v prvem krogu skupinskega dela tekmovanja. Tudi v tej tekmi sta bili ekipi izenačeni, s 7:6 pa so se zmage veseli izbranci Martina Puša, ki so po zmagi nad Laziem osvojili prvo mesto v skupini F. V osmini finala, je bil od najmlajših slovenskih hobotnic boljši KPK, tako da jim je preostal boj od devetega do 16. mesta, spet pa je bil njihov prvi nasprotnik Novi Beograd, ki je v osmini finala izgubil proti Primorcu iz Kotorja.

Drugo medsebojno tekmo v Dubrovniku so bolje začeli srbski vaterpolisti, ki so povedli z 1:0, vendar je bilo to njihovo edino vodstvo na tekmi. Na 1:1 je z golom iz štirih metrov izenačil Uroš Cvijanović, ki je zadel tudi za slovensko vodstvo z 2:1, za minimalno vodstvo ob koncu uvodne četrtine pa je bil zaslužen Svit Trontelj.

V začetku druge četrtine je bil dvakrat zaporedoma za slovensko vodstvo s 5:2 zaslužen Maks Julijan Virc, s tremi goli prednosti pa je Slovenija vodila tudi sredi tretje četrtine, ko je bil uspešen Cvijanović. Do konca četrtine so se vaterpolisti Novega Beograda slovenski izbrani vrsti približali le še na gol zaostanka. V napeti zadnji četrtini je Slovenija še dvakrat vodila z dvema goloma prednosti, prvič, ko je svoj tretji gol na tekmi dosegel Virc za 7:5 in drugič, ko je bil drugič uspešen Trontelj za 8:6. Vendar to ni bilo dovolj za zmago, kajti v zadnjih 35 sekundah so srbski vaterpolisti dosegli dva gola in izid izenačili.

O zmagovalcu dvoboja so odločali četverci. Do zadnje serije sta obe ekipi zadeli v polno, za Slovenijo Virc, Trontelj, Tjaž Bačić in Jaka Belić, v zadnji seriji pa je Novi Beograd zgrešil, Cvijanović pa je svoji ekipi priboril še eno dragoceno zmago. 

Za slovensko reprezentanco do 12 let so igrali: Teodor Babić, Jaka Belić 1, Tjaž Bačić 1, Andrej Marinič, Filip Jeremić, Maj Plut, Nikola Stevanović, Filip Stare, Taras Čoha, Uroš Cvijanović 4, Maks Julijan Virc42, Svit Trontelj 3, Arne Valant, Mihael Medved, Tadej Županić. Selektor: Martin Puš.

avtor Miha Štamcar
foto arhiv ZVDS

Verified by MonsterInsights