S še drugo zmago po štirimetrovkah v nedeljo za deveto mesto

Slovenska reprezentanca do 12 let je na turnirju Tomo Udovičić v Dubrovniku še svojo drugo zaporedno tekmo dobila po boljšem izvajanju kazenskih strelov. V tekmi od 9. do 12. mesta so z 12:11 (0:1, 2:2, 3:1, 2:3; 5:4) premagali Ekipe Orizzonte. Jutri, ob 14. uri, bodo proti Šabcu igrali za končno deveto mesto.

Že včeraj so izbranci Martina Puša do sicer druge zmage nad Novim Beogradom prišli po boljšem izvajanju kazenskih strelov, podoben podvig pa jim je uspel tudi proti italijanskim vrstnikom. Če so včeraj oni bili tisti, ki so v 35 sekundah zapravili prednost dveh golov, so danes z golom Uroša Cvijanovića deset minut pred koncem tekme izsilili izvajanje kazenskih strelov. S štirih metrov je bilo uspešnih vseh pet izvajalcev (Maks Julijan Virc, Tadej Županić, Jaka Belić, Svit Trontelj in kot zadnji Cvijanović), medtem ko je Teodor Babić ubranil zadnjemu izvajalcu Orizzonteje, Guliziu Benedettu.

Prav Benedetto je bil edini, ki je v prvi četrtini zadel v polno, v začetku druge pa so Italijani povedli z 2:0. Šele sredi druge četrtine je svoj prvi gol na tekmi dosegla tudi slovenska izbrana vrsta, uspešen je bil Cvijanović. Italijani so vodili tudi s 3:1 in v začetku tretje četrtine tudi s 4:2, toda Belić in Trontelj sta slovensko ekipo približala na gol zaostanka, Belić pa je sto sekund pred odhodom na zadnji odmor izenačil na 4:4. Za še boljšo voljo je v slovenski reprezentanci poskrbel Trontelj, ki je gol za prvo slovensko vodstvo dosegel sekundo pred zadnjim odmorom. 

Zadnjo četrtino so spet bolje začeli italijanski vaterpolisti, ki so po dveh zaporednih golih spet prišli do vodstva, vendar je Trontelj izenačil na 6:6. Pol minute pred koncem tekme je Orizzonte dosegel še en gol, a jim je slavje pokvaril Cvijanović. 

Za slovensko reprezentanco do 12 let so igrali: Teodor Babić, Arne Valant; Jaka Belić 3, Tjaž Bačić, Andrej Marinič, Filip Jeremić, Maj Plut, Nikola Stevanović, Filip Stare, Taras Čoha, Uroš Cvijanović 3, Maks Julijan Virc 1, Svit Trontelj 4, Mihael Medved, Tadej Županić 1. Selektor: Martin Puš.

Verified by MonsterInsights