Hajdinova četa v boj za 29. mesto

Slovenska reprezentanca do 14 let je na turnirju Tomo Udovičić v Dubrovniku še tretjič ostala praznih rok. Tokrat jih za uvrstitev od 25. do 32. mesta premagala madžarska ekipa PSN Pecs, ki je slavila s 6:4 (2:1, 2:1, 1:2, 1:0). 

Čeprav so izbranci Nikole Hajdina v predtekmovanju prišli do dveh zmag, boljši so bili od sloviteta Pro Recca in Rome Vis Nove, izgubili pa so z zagrebško Mladostjo in Barcelono, so bili zaradi slabše razlike v golih šele četrti v svoji skupini. To jim je prineslo tekme za uvrstitev od 25. do 32. mesta in morda je tudi to vplivalo ne nekaj slabši začetek proti ekipi oz Pecsa, ki je sredi prve četrtine povedla z 2:0. 

Pred odhodom na odmor je prednost igralca več izkoristil Bine Štromajer, toda dve minute pred koncem druge četrtine so Madžari pobegnili za tri gole. Z golom Tima Kolednika so se jim slovenski vaterpolisti še pred menjavo strani približali na dva gola zaostanka, v tretji četrtini po golu Vuka Petrovića pa le še na gol (3:4). Madžari so še enkrat pobegnili na plus dva, upanje za preobrat v zadnji četrtini pa je s svojim drugim golom na tekmi vlil Štromajer. Toda v zadnji četrtini slovenska ekipe ni več zatresla mreže nasprotnika, na drugi strani pa je Csepregi Zsombor postavil končni izid.

Slovenija bo jutri igrala z Marseillem za uvrstitev od 29. do 32. mesta.

Za slovensko reprezentanco do 14 let so igrali: Klemen Čerin, Andrija Stevanović, Martin Marušič, Marko Rašljić, Jakob Pollak, Tim Kolednik 1, Vuk Petrović 1, Marko Marinič, Nemanja Djokić, Patrik Mekinda, Bor Škrlj, Bine Štromajer 2, Maksim Kesić, Filip Milošević. Selektor: Nikola Hajdin.

foto arhiv ZVDS

Verified by MonsterInsights