Domov s štirimi zmagami

Slovenska vaterpolska reprezentanca do 14 let je na turnirju Tomo Udovičić v Dubrovniku v tekmi za 29. mesto po boljšem izvajanju kazenskih strelov z 12:10 (2:3, 3:1, 1:1, 2:3; 4:2) premagala francosko ekipo Ligue Aura. Izbranci Nikole Hajdina so v Dubrovniku zmagali štirikrat, trikrat pa so ostali praznih rok.

V prvi četrtini so slovenski vaterpolisti dvakrat vodili, prvič že takoj v prvem napadu, ko se je med strelce vpisal Vuk Petrović, drugič pa po 90 sekundah igre, ko je nasprotnikovo mrežo zatresel Bine Štromajer. Toda na prvi odmor so vseeno z minimalno prednostjo odšli francoski vaterpolisti. 

Štromajer in Petrović z dvema goloma sta bila edina strelca slovenske reprezentance tudi v drugi četrtini, v kateri je prejela le en gol. Ko je sredi tretje četrtine Štromajer dosegel še svoj tretji gol, so slovenske hobotnice povedle s 6:4, vendar so francoski vaterpolisti pred zadnjim odhodom na odmor svoj zaostanek znižali, sredi zadnje četrtine pa prišli do svojega drugega vodstva na tekmi. V napeti končnici je 17 sekund pred koncem tekme Petrović s svojim četrtim golom, kolikor jih je dosegel tudi Štromajer, slovenski ekipi priboril izvajanje kazenskih strelov.

V prvih dveh serijah so vsi štirje vaterpolisti zadeli v polno, za Slovenijo Jakob Pollak in Štromajer, v tretji pa je bil uspešen le Petrović, medtem ko je Klemen Čerin ubranil strel Ilyasu Kocogluju. Nato je bil natančen tudi Marko Marinič, v vratih pa se je še enkrat izkazal Čerin.

Čeprav so bili slovenski vaterpolisti na koncu »le« 29., si za prikazano igro zaslužijo vse pohvale, kajti v svoji skupini so premagali sloviti Pro Recco in Romo Vis Novo, praznih rok pa so ostali proti zagrebški Mladosti in Barceloni. Z dvema zmagama in porazoma so, kolikor sta jih imela tudi Roma Vis Nova in Barcelona, so bili zaradi slabše razlike v golih na koncu četrti v svoji skupini, tako da so v nadaljevanju turnirja igrali za uvrstitev od 25. do 32. mesta. V prvi tekmi jih je premagala madžarska ekipa PSN, zato pa so bil najprej boljši od Marseilla in danes še od Ligue Aure.

Za slovensko reprezentanco do 14 let so igrali: Klemen Čerin, Stefan Gligorević, Andrija Stevanović, Martin Marušič, Marko Rašljić, Jakob Pollak 1, Tim Kolednik, Vuk Petrović 5, Marko Marinič 1, Nemanja Djokić, Patrik Mekinda, Bor Škrlj, Bine Štromajer 5, Maksim Kesić, Filip Milošević. Selektor: Nikola Hajdin.

foto arhiv ZVDS

Verified by MonsterInsights