Reprezentanca dečkov trenirala v Zagrebu

Slovenska reprezentanca do 15 let, ki je svoj prvi zbor imela pred dobrim mesecem dni v Mariboru, je bila konec prejšnjega tedna na krajših pripravah v Zagrebu, kjer so trenirali skupaj z vrstniki iz Mladosti. Na seznamu selektorja Tomislava Gradskega je bilo 22 igralcev, vseh 22 pa se je tudi udeležilo priprav, kar je samo dokaz, koliko mladim vaterpolistom pomeni igranje za slovensko reprezentanco.

Če je bil prvi zbor reprezentance do 15 let bolj ali manj namenjen samo testiranju, so v Zagrebu že igrali tudi trening tekme s tamkajšnjimi vrstniki, ki imajo v svojih vrstah tudi pet hrvaških reprezentantov.

»Veseli me, da so se vsi igralci odzvali vabilu, kar je dobro znamenje. Če v petek naša igra ni imela repa in glave, saj so fantje prvič igrali skupaj, je bilo že v soboto in nedeljo popolnoma drugače, ko so se že izkristalizirale postave. Vendar moramo priznati, da je bila Mladost veliko močnejša od nas, ampak ne glede na vse sem zadovoljen z našim začetkom. Videli smo, na koga lahko v prihodnosti računamo, mi je pa žal, da ta generacija z reprezentančnimi zbori zamuja najmanj za leto dni, če ne celo dve leti,« je Gradski ocenil treninge v Zagrebu. Kmalu bo s svojimi izbranci, v času prvomajskih praznikov, gostoval v Gliwicah na Poljskem.

»Turnir v Gliwicah, na katerem bodo še reprezentance Poljske, Turčije in Nizozemske, bo od 30. aprila do 3. maja, s tem, da bi se dobili že dva dni prej v Mariboru, saj bo to čas šolskih počitnic. Na žalost na pot ne bo šlo 22 igralcev, toda glede na to, da nas čaka veliko tekem, bi si želel, da bi jih šlo vsaj 17, 18. Vsi naši nasprotniki v Gliwicah zelo veliko vlagajo v delo z mlajšimi kategorijami, v kar smo se lahko prepričali v nedavnih kvalifikacijah do 17 let, ko so Poljaki izločili Slovaško.« 

Končni cilj te generacije v tem letu je evropsko prvenstvo v Podgorici, dolgoročnejši pa, da bi čim več igralcev čez leta lahko kandidiralo tudi za člansko reprezentanco.

Seznam reprezentantov do 15 let na pripravah v Zagrebu

Vratarji: Maj Jenko (AVK Triglav), Luka Špernjak (Ljubljana Slovan), Roman Anufrijev (Branik Maribor).

Centri: Rok Kirasič, Vuk Petrović (oba Ljubljana Slovan), Aljaž Drolc (AVK Triglav), Rudi Osolnik (Calcit Water Polo).

Branilci: Vane Brišnik (Calcit Water Polo), Adi Nišić (PD Maribor), Nejc Velikanje (AVK Triglav), Anže Tomašek (Branik Maribor).

Zunanji/krila: Marcel Lipnik, Luka Živković (oba Ljubljana Slovan), Bine Štromajer, Adrijan Vujanović, Martin Samelis, David Berić, Luka Vujanović (vsi AVK Triglav), Aljaž Šantak (Gorica), Maksim Z. Gligorovski (Šabac), Gaj Pencelj (Grafist Koper), Tine Seljak (Branik Maribor).

Selektor: Tomislav Gradski; pomočnika: Aljaž Pevec, Žan Miha Šulek.

Verified by MonsterInsights