Premierna izvedba AWL Triglavu

V petek in soboto je na ljubljanskem kopališču Kodeljevo potekal zaključni turnir premierne izvedbe alpske vaterpolske lige (Alpe Waterpolo League). Naslova so se na koncu po pravi drami veselili vaterpolisti kranjskega AVK Triglava, ki so po izvajanju najstrožjih kazni ugnali domačine turnirja, Ljubljano Slovan. Bron je po zmagi nad kamniškim Calcitom pripadel Opatiji, ki je bila edini tuji predstavnik, ki se mu je uspelo zavihteti med najboljša štiri moštva.

Poleg omenjenih treh slovenskih in hrvaškega moštva so v tekmovanju nastopali še Branik Maribor in Grafist Koper (SLO), Pallanuoto Trieste (ITA) ter ASV Wien, WBV Graz in WBC Tirol (AUT).

Moštva so najprej odigrala turnirski enokrožni sistem, najboljša četverica pa se je za lovoriko udarila v Ljubljani, saj so “zmaji” osvojili prvo mesto po rednem delu tekmovanja. Videli smo kar nekaj napetih in izenačenih tekem, največja poslastica pa je bil prav veliki finale, ko se je vse skupaj prevesilo v izvajanje najstrožjih kazni.

Za Kranjčane je to, po pokalnem naslovu, še druga lovorika, ki so jo osvojili v tej sezoni, vsa slovenska moštva pa čaka še zaključek državnega prvenstva. Na sporedu so še štirje krogi in pa končnica s polfinalnimi boji in obračuni za mesta.

Vse tekme alpske lige ste lahko spremljali tudi prek neposrednih prenosov, na portalu Total Waterpolo pa najdete tudi vso statistiko tekem: https://total-waterpolo.com/alpe-waterpolo-league/