Remi in zmaga dečkov za jutrišnji boj za prvo mesto

Slovenska vaterpolska reprezentanca do 15 let uspešno igra na mednarodnem turnirju v Dečinu. Po včerajšnjih dveh zmagah proti Litvi in Češki so danes v dopoldanski tekmi igral neodločeno z Avstrijo 9:9 (5:2, 1:0, 2:4, 1:3), v prvi popoldanski tekmi pa so z 11:2 (2:0, 2:2, 2:0, 5:0) premagali nemško ekipo Lower Saxony. V nedeljo bodo ob 10.30 igrali s Slovaško za prvo mesto.

Izbranci Tomislava Gradskega, ki se pripravljajo na evropsko prvenstvo, ki bo od 8. do 16. julija v Podgorici, so v Dečinu še naprej neporaženi. V uvodni tekmi drugega dne so proti Avstriji odlično začeli tekmo, saj so na prvi odmor odšli s prednostjo treh golov. Marcel Lipnik je v drugi četrtini slovensko vodstvo povišal na 6:2, sredi tretje četrtine pa je bilo po še enem njegovem golu 7:2. Kazalo je že na novo slovensko zmago, toda nadaljevanje tekme za slovenske vaterpoliste ni bilo več tako uspešno. V zadnji četrtini je Bine Štromajer štiri minute pred koncem tekme zadel za vodstvo z 9:6, vendar se Avstrijci niso predali in 1:49 minute pred koncem tekme je David Ausserlechner izenačil na 9:9, kar je bil tudi končni izid tekme. S petimi goli se je v slovenski ekipi najbolj izkazal Marcel Lipnik, ob Štromajerju pa so po en gol dosegli še Rok Kirasič, Aljaž Drolc in Vane Brišnik, igrali pa so še Luka Špernjak, Roman Anufriev, Aljaž Šantak, David Berić, Vuk Petrović, Luka Vujanović, Maksim Gligorovski, Gaj Pencelj in Miha Dmitrović. 

Mladi slovenski vaterpolisti so le nekaj ur pozneje prikazali še boljšo igro. Še več, bolj, kot se je bližala koncu, boljša je bila njihova igra, tako da so bili nemški vaterpolisti popolnoma brez možnosti za vsaj neodločen izid. Do polovice tekme so še bili enakovredni slovenski četi, ki je bila odlična v obrambi, v napadu pa sta do zadnjega odmora Gligorovski in Lipnik zadela za 6:2. Nemci so bili nato v zadnji četrtini popolnoma nadigrani, spet pa je bil najboljši strelec v slovenski reprezentanci Lipnik, ki je dosegel štiri gole. Po dva sta za nove tri točke prispevala Šantak in Gligorovski, po enega pa Petrović, Kirasič in Štromajer. 

Slovenski vaterpolisti so se pred nedeljskim zadnjim krogom že zagotovili najmanj drugo mesto, o prvem pa bo odločal obračun s Slovaki, ki so tudi še brez poraza.