PP U15 Ljubljani Slovan

Dan prej, kot je bilo predvideno, se je na bazenu Pod Skalo v Kamniku zaključilo pokalno prvenstvo do 15 let. Najboljši so bili dečki Ljubljane Slovana, ki so v edini, finalni tekmi ugnali kamniški Calcit z 29:1. To je bil še drugi naslov v sezoni za omenjeno moštvo, saj so bili pred tem najboljši tudi v ligi.

Po prvotnem razporedu bi morali v petek med zgoraj omenjenima tekmecema spremljati polfinalno srečanje, zmagovalec pa bi se v finalu moral udariti s kranjskim Triglavom. A Kranjčani so nastop zaradi bolezni v ekipi in premajhnega števila igralcev morali odpovedati, tako da se je o naslovu pokalnega prvaka odločalo že v petek.

PP U15, finale
Ljubljana Slovan : Calcit Kamnik 29:1 (5:1, 8:0, 9:0, 7:0)
LJ Slovan: R. Kirasič in Ćetković 5, Lipnik 4, Živković in Seražin 3, Milosavljevič, Zohil, Poznik in Osmić 2, Ja. Klobučar 1,Florjančič, Filipović. Trener: Nikola Hajdin.
Kamnik: Gorše 1, Đukić, Rak, Slevec, Sakelšek, Bartol, Erce, Osolnik, Kramar, V. Brišnik, Škrlj, Krstevski. Trener: Primož Romšak.

Ljubljana je v tek tekmi veljala za favorita in vlogo s predstavo tudi upravičila. Po uvodnem vodstvu z 2:0 je Kamničane na minus ena še približala Lara Marija Gorše, nato pa so Ljubljančani napolnili mrežo gostiteljev srečanja. Najbolj sta se izkazala Rok Kirasič in Luka Ćetković, ki sta zabila po petkrat.

S to tekmo se je sklenila tudi sezona v tej starostni kategoriji.

FOTO: Teja Jazbinšek