Ljubljani Slovan bron v članskem DP

Vaterpolisti Ljubljane Slovana so v tekmi za končno tretje mesto državnega prvenstva doma še drugič premagali Grafist Koper. Po sobotni zmagi z 11:10 v Kopru, so na kopališču Kodeljevo Ljubljančani zmagali s 15:8 (3:1, 4:2, 5:2, 3:3) in s tem ponovili lanskoletni uspeh.

Ljubljana Slovan – Grafist Koper 15:8 (3:1, 4:2, 5:2, 3:3)

Ljubljana – Kopališče Kodeljevo, gledalcev 150, sodnika: Vehovec, Suhadolnik; delegat: Mikoletič.

Ljubljana Slovan: P. Kirasič, Stefanović 5, Čanč 4, Potočnik 3, Žiberna, Lipovac 1, Fakin 1, B. Kirasič, Čarni, Salihi, Puš 1, Petrovčič, Karničar. Trener: Jure Škof.

Grafist Koper: Prcać, Janošević 1, Krivičić 1, Koder, Nastran 2, Anzeljc, Bašić, Fičur, Galić, Giorgi 2, Šantak, Jačimović 2. Trener: Stefan Sajko.

V rednem delu prvenstva so obe tekmi dobili koprski vaterpolisti, ki so tudi po zaslugi teh dveh zmag v končnico vstopili z drugega mesta. Toda že v polfinalu končnice so v obeh tekmah morali priznati premoč Calcit Waterpola, ki je obakrat tekmo dobil z golom razlike, prav tako z golom razlike pa je Koprčane v prvi tekmi za tretje mesto premagala tudi Ljubljana Slovan. Varovanci Jureta Škofa so bili v drugi tekmi še bolj prepričljivi, že sredi tretje četrtine pa je bila tekma bolj ali manj odločena.

»Prav nič ne bi imel proti, če se prvenstvo še ne bi končalo, kajti šele v drugem delu sezone smo igrali tako kot v pokalnem tekmovanju,« je po zmagi svoje ekipe dejal Jure Škof, trener Ljubljane Slovana, ki je z golom Vukašina Stefanovića po prvi četrtini vodila s 3:1. V začetku druge je najboljši strelec slovenske lige dosegel še svoj drugi gol na tekmi za vodstvo s 4:1, vendar je Matej Nastran dve minuti pozneje Koprčane popeljal do gola zaostanka. Vendar je bilo to bolj ali manj tudi vse, kar je gostom na tej tekmi uspelo. Z novim golom Stefanovića so Ljubljančani na polovici tekme vodili s štirimi goli prednosti.

Tudi v tretji četrtini so v bazenu prevladovali domači vaterpolisti. V vratih se je izkazal šele šestnajstletni Gal Karničar, v napadu pa se je Stefanoviću pridružil še Matija Bernard Čanč, tako da je bilo sredi tretje četrtine že 9:4 za Ljubljančane. Pred zadnjo četrtino so ljubljanski vaterpolisti gostom pobegnili na 12:5, razlika sedmih golov pa je bila tudi ob koncu tekme.

Izjava po tekmi

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Odločila je naša boljša pripravljenost, igrali smo igro, ki nas je krasila že v pokalu, žal pa smo imeli v prvem delu sezone preveč težav z boleznijo in poškodbami. Ampak tako pač je. Tretje mesto vseeno prinaša zadovoljstva, fantje pa si zaslužijo vse pohvale. Igrali smo kot smo se dogovorili, na hitre protinapade, dobro v obrambi, dobro smo izkoristili tudi prednost igralca več … Vse, kar smo trenirali, smo nocoj pokazali, pomembno pa je bilo, da nismo sprejeli njihovega počasnega ritma igre. Moram pa pohvaliti Gala Karničarja, ki je bil tokrat naš prvi vratar, čestitke pa si zaslužijo tudi vsi drugi.«

FOTO: Mojca Kirasič