Triglav članski državni prvak

Najuspešnejši slovenski vaterpolski klub, AVK Triglav, je tudi v tretji tekmi finalne serije končnice državnega prvenstva premagal branilca naslova, Calcit Waterpolo. V tretji tekmi so v Kranju v zadnji četrtini zlomili odpor Kamničanov in zmagali s 15:12 (4:3, 4:3, 3:6, 4:0). Za Kranjčane je to že osemnajsti naslov državnih prvakov, prvi po letu 2018, Kamničani so ostali pri enem.

AVK Triglav – Calcit Waterpolo 15:12 (4:3, 4:3, 3:6, 4:0)

Kranj – POB Kranj, sodnika: Kavčič, Pančur; delegat: Stanišić.

AVK Triglav: Beton, Popović, Kadivec 3, Rahne 1, Lah 3, Gostić, Pušavec 4, Rajlić 1, Vončina 1, Justin, Paunović 2, Štirn in Kos. Trener Krištof Štromajer, pomočnik Jaka Mikoletič.

Calcit Waterpolo: Žurbi, Gole, Stele 4, Gledec 4, Lukič, Kordež, Blažević, Brišnik, AL. Cerar 1, Briški 1 in Bergant 2. Trener Aleš Komelj, pomočnik Gašper Šenica.

Pred tednom dni so varovanci Krištofa Štromajerja pred svojimi navijači visoko, s 17:4 bili boljši od kamniške ekipe, vendar so že v drugi, v Kamniku, imeli veliko več dela. Odpor kamniške ekipe so zlomili šele v zadnji četrtini, ki so jo dobili s 4:1, končni izid pa je bil 11:7 za AVK Triglav.

Še bolj napeto je bilo v tretji tekmi finalne serije, ki je bila spet v Kranju. Čeprav so v tretji minuti druge četrtine z golom Nikole Rajlića domači vaterpolisti povedli s 6:3, je v začetku tretje Rok Bergant izenačil izid na 8:8. Slabe štiri minute pred koncem tretje četrtine so Kamničani celo povedli po dveh zaporednih golih Martina Steleta (12:11), toda v zadnji četrtini je spet do izraza prišla boljša telesna pripravljenost kranjski vaterpolistov. Aleksander Paunović je v začetku zadnje četrtine izenačil na 12:12, Jaša Lah pa je dobre štiri minute pred koncem tekme Kranjčane spet popeljal do vodstva. Do konca tekme je Jure Beton, vratar AVK Triglava, ostal nepremagan, na drugi strani sta Gašperja Žurbija premagala še Jaša Kadivec in Juš Vončina.

»Tekma je bila taka kot smo pričakovali. Napeta, težka, tudi malce nervozna. Ni nam steklo, a potrpežljivo smo čakali na svoje minute, ki so prišle v zadnji četrtini, ko smo pokazali svojo pravo igro, ki nas je krasila ves čas in osvojili še drugo lovoriko v sezoni,« je po osvojenem naslovu državnih prvakov, Kranjčani so bili najboljši tudi v pokalu Slovenije, dejal Jaka Mikoletič, pomočnik glavnega trenerja Krištofa Štomajerja.

Najboljši strelec AVK Triglava je bil Andraž Pušavec s štirimi goli, po trikrat sta v polno zadela Jaša Kadivec in Jaša Lah, dvakrat je bil uspešen Aleksander Paunović, po enkrat pa s gostujočo mrežo zatresli Matic Rahne, Nikola Rajlić in Juš Vončina. V ekipi Calcit Waterpola sta bila s štirimi goli najbolj razpoložena Martin Stele in Ivan Gledec, dvakrat se je med strelce vpisal Rok Bergant po enkrat pa Aleksander Cerar in Blaž Briški.

FOTO: Tit Košir