Povzetek 6. kola rednega dela DP za člane

V 6. kolu je v izenačeni tekmi Koper doma premagal Kamnik s 13:9, Ljubljana pa je v gosteh slavila proti Braniku z 21:3. Triglav je bil prost.

Prva tekma kola je bila odigrana že v torek, ko so na bazen v Žusterno prišli igralci Kamnika. Glede na to, da je Kamnik prvo tekmo dobil, je Koper nujno potreboval zmago v boju za boljše izhodišče po rednem delu. Domačim je to na koncu tudi uspelo. Tekmo so sicer bolje odprli gostje, ki so povedli z 0:3, Koper pa je do konca prve četrtine znižal na -1. V drugem delu igre sta obe ekipi zadeli po trikrat, nato pa je po menjavi strani sledil mrk Kamničanov, saj so domači v tretjem delu igre zabili kar šest golov, prejeli pa le enega. Ko so v zadnjem delu igre razliko povišali na +6, je bila tekma praktično odločena, vendar pa je Kamnik do konca dosegel še dva zadetka in si s tem priboril prednost v medsebojnih obračunih, saj je doma tekmo dobil za pet zadetkov. Ekipi sta torej sedaj točkovno izenačeni pri šestih točkah, zaradi boljšega medsebojnega izkupička pa tretje mesto na lestvici zasedajo Kamničani.

VD Koper 1958 : VD Kamnik 13:9 (2:3, 3:3, 6:1, 2:2)
Strelci: Berce 4, Brozovič in Jačimovič 2, Dariš, Kuk, Černeka, Mar. Sponza in Lazar 1 za Koper; Briški in Debevec 3, Bergant 2, Ostrež 1 za Kamnik.

V sobotni tekmi pa je na mariborskem bazenu Pristan Ljubljana visoko ugnala Branik. Gostje iz prestolnice so ves čas nadzirali potek srečanja in višali razliko, ki je na koncu znašala kar 18 zadetkov. S tem so Ljubljančani prednost pred najbližjimi zasledovalci povišali na šest točk, Mariborčani pa bodo v naslednjih krogih morali začeti zbirati točke, saj se jim liga štirih vse bolj oddaljuje.

AVK Branik Maribor : VK Ljubljana Slovan 3:21 (1:5, 1:7, 1:1, 0:8)
Strelci: Globovnik 2, Lep 1 za Branik; Merlak 8, Kecman 4, Verač 3, Stele 2, Novak, Leskovec, Fakin in Šinkovec 1 za Ljubljano.

Lestvica: Ljubljana (5) 15, Triglav (4) 9, Kamnik (5) in Koper (5) 6, Branik (5) 0 točk.
V oklepaju je število odigranih tekem.

V naslednjem kolu bo Kamnik v vlogi domačina na bazenu Pristan v Mariboru igral z Branikom, kranjski Triglav pa odhaja na obalo h Kopru. Ljubljana je prosta.