Naši vaterpolisti v tujini: Uroš Fabič

Uroš se je rodil 13. 1. 1994 v Kopru. Vaterpolo je začel trenirati pred 17 leti na domačem bazenu v Žusterni, letos pa se prvič preizkuša v tujini, saj nastopa v prvi nemški Bundesligi pri ekipi S.V. Cannstatt.

Zakaj si se odločil za ta šport?
Kot otrok sem bil zainteresiran za veliko število različnih športov, katere sem do šestega leta starosti redno menjaval, dokler nisem čisto slučajno naletel na vaterpolo. Prvič sem opazil ta šport, ko sem na koprski plaži videl trening članske ekipe in takoj sem vedel, da je to šport s katerim se želim ukvarjati. Že naslednji dan sem se priključil treningom in se jih redno udeleževal vse do danes.

Kdaj si se odločil za profesionalno kariero?
Profesionalna kariera je želja vsakega perspektivnega mladega športnika. To sem si vedno želel, tako da sem se za to pot odločil takoj, ko sem se počutil dovolj zrel in pripravljen za ta izziv.

Kaj je tvoja motivacija in kakšni so tvoji cilji za v nadaljevanju kariere?
Zaenkrat se v nemški Bundesligi počutim dobro. Liga je zelo kvalitetna in vsebuje veliko kvalitetnih klubov, proti katerim se želim dokazati. Ponudbe za nadaljevanje kariere prihajajo tudi iz drugih držav, vendar zaenkrat o tem še ne razmišljam. Vsekakor je velika želja in motivacija ponovno zaigrati za slovensko reprezentanco, tako da upam, da bo zveza čimprej rešila vse dolgove in težave, zaradi katerih smo na žalost ostali brez članske izbrane vrste.