Povzetek 5. kola rednega dela DP za člane

V petem kolu sta Triglav in Ljubljana prišla do zanesljivih zmag na gostovanjih. Na kranjskem bazenu je namreč v vlogi domačina nastopil Kamnik, kljub temu pa so zmago odnesli Kranjčani, bilo je 18:6. V koprski Žusterni pa je Koper klonil proti vodilni ekipi na lestvici z 20:5. Branik je bil prost.

V Kranju je Triglav začel medlo, vendar kljub temu prvo četrtino dobil brez prejetega zadetka. V drugem delu pa so Kamničani skorajda uspeli preobrniti izid, saj so tik pred koncem četrtine celo izenačili na 4:4. V drugem polčasu je nato Triglav zaigral bolje in tekmo nato mirno pripeljal do konca, ter zmagal z veliko razliko. To je bil tudi neposreden dvoboj za trenutno drugo mesto na lestvici, ki ga sedaj s tremi točkami več zasedajo Kranjčani.

VD Kamnik : AVK Triglav Kranj 6:18 (0:3, 4:1, 0:7, 2:7)
Strelci: Briški 4, Zorman in Bergant 1 za Kamnik; Popovič in Ančimer 4, M. Gostič 3, Nastran in Justin 2, Rahne, Mikoletič in Troppan 1 za Triglav.

V Kopru pa Ljubljana ni imela težav z domačini. Gostje so ves čas tekme višali prednost, tako da njihova zmaga ni bila ogrožena niti v enem samem trenutku tekme. S to zmago si je Ljubljana zagotovila prvo mesto na lestvici po polovici rednega dela, Koper pa ostaja na četrtem mestu, zadnjem, ki še vodi v ligo štirih.

VD Koper 1958 : VK Ljubljana Slovan 5:20 (1:4, 1:7, 1:5, 2:4)
Strelci: Lazar 2, Vascotto, Brozovič in Jačimovič 1 za Koper; Kecman 5, Verač in Merlak 4, Stele 3, Novak, Leskovec, Fakin in Škof 1 za Ljubljano.

Lestvica: Ljubljana 12, Triglav 9, Kamnik 6, Koper 3, Branik 0 točk.
Vse ekipe so odigrale po štiri tekme.

V šestem kolu bo že jutri tekma med Koprom in Kamnikom v Žusterni, v soboto pa Ljubljana odhaja v goste k zadnjeuvrščenemu Braniku v Maribor. Triglav je prost.

J.M.