Povzetek 4. kola rednega dela DP za člane

V četrtem kolu smo bili priča visokima zmagama. Na Kodeljevem je Ljubljana v vlogi gosta ugnala Kamnik z 28:4, v Kranju pa je Triglav premagal Branik s 23:1. Koper je bil v tem kolu prost.

V Ljubljani so gostje začeli silovito in si takoj priigrali nekaj golov prednosti. Kamnik je prvi gol dosegel šele v peti minuti tekme, nato pa domači niso našli poti žogi v mrežo skoraj do konca tretje četrtine. Ljubljana je tako vseskozi višala prednost, ki je na koncu znašala kar 24 zadetkov. Ljubljana tako ostaja prva, Kamnik pa je padel na tretje mesto.

VD Kamnik : VK Ljubljana Slovan 4:28 (1:6, 0:5, 2:8, 1:9)
Strelci: Briški 2, Naglič in Burgar 1 za Kamnik; Verač 7, Merlak 5, Kecman 4, Fakin 3, Novak, Šinkovec in Stele 2, Leskovec, Škof in Pungerl 1 za Ljubljano.

Nič kaj drugače pa ni bilo v Kranju, kjer je Triglav gostom iz štajerske prestolnice dovolil zgolj en sam zadetek. Kranjčani so vseskozi nadzirali pote srečanja in s protinapadi višali razliko, kije na koncu znašala 22 golov. Triglav se je z drugo zmago v sezoni prebil na drugo mesto na lestvici, Branik pa kot edino moštvo brez zmage ostaja na zadnjem mestu.

AVK Triglav Kranj : AVK Branik Maribor 23:1 (7:0, 5:0, 6:0, 5:1)
Strelci: Justin 5, Ančimer 4, Troppan 3, Štirn, Nastran, Močnik in M. Gostič 2, Popovič, Rahne in D. Gostič 1 za Triglav; Lep 1 za Branik.

Lestvica: Ljubljana (3) 9, Triglav (3) in Kamnik (3) 6, Koper (3) 3, Branik (4) 0 točk.
V oklepaju je število odigranih tekem.

Sledi peto kolo, s čimer bo končana prva polovica rednega dela prvenstva. Že v sredo bo v Kranju Kamnik gostil kranjski Triglav, v soboto pa bo nato še druga tekma tega kola, ko v goste h Kopru v Žusterno prihaja vodilna Ljubljana. Branik je kot edina ekipa, ki je že odigrala vse štiri tekme, prost.

J.M.

Verified by MonsterInsights