Po Novem Beogradu premagali še Lazio

Slovenska vaterpolska reprezentanca do 12 let je tudi v svoji drugi tekmi skupine B na turnirju Tolmo Udovičić v Dubrovniku navdušila. Po včerajšnji zmagi nad Novim Beogradom s 7:6 (2:2, 2:0, 1:2, 2:2) so izbranci Martina Puša danes premagali še italijansko ekipo Lazio Roma z 9:2 (3:0, 1:2, 3:0, 2:0) in se uvrstili v osmino finala.

Da včerajšnja zmaga proti Beograjčanom ni bila naključna, so najmlajše slovenske hobotnice potrdile tudi proti italijanskim vrstnikom, ki so bili ves čas v podrejenem položaju. Z odlično igro v obrambi, ko nasprotniku niso dovolili, da bi nevarneje ogrozili njihova vrata, so s pametno igro v napadu že v prvi četrtini nasprotniku pobegnili za tri gole. V polno so zadeli Svit Trontelj s četverca ter Uroš Cvijanović in Jaka Belić.

Tudi začetek druge četrtine je bil po slovenskih notah, saj se je že v prvem napadu med strelce vpisal Arne Valant. Do konca druge četrtine so Italijani svoj zaostanek sicer prepolovili, toda tretja četrtina je bila spet v znamenju slovenskih vaterpolistov, ki so si do zadnje četrtine priigrali že pet golov prednosti. Strelci so bili Arne Valant, Jaka Belić, Arne Valant in Maks Julijan Virc.

Čeprav so si zmago praktično že priigrali, so tudi v zadnji četrtini igrali odlično, spet ohranili svojo mrežo nedotaknjeno, zato pa se je med strelce še drugič vpisal Cvijanović, končni izid pa je s svojim tretjim golom postavil Valant.

V sredo bo slovenska reprezentanca počivala, v četrtek pa jo čaka tekma osmine finala. Njen nasprotnik bo ali korčulanski KPK ali pa Primorac iz Kotorja, ki bosta jutri v skupini B igrala za prvo oziroma drugo mesto.

Za slovensko reprezentanco do 12 let so igrali: Teodor Babić, Jaka Belić 2, Tjaž Bačić, Andrej Marinič, Filip Jeremić, Maj Plut, Nikola Stevanović, Filip Stare, Taras Čoha, Uroš Cvijanović 2, Maks Julijan Virc 1, Svit Trontelj 1, Arne Valant 3, Mihael Medved, Tadej Županić.

foto arhiv ZVDS

Verified by MonsterInsights