Na kolena spravili sloviti Pro Recco

Za popoln slovenski dan na turnirju Tomo Udovičić v Dubrovniku je po zmagi slovenske reprezentance do 12 let poskrbela še dve leti starejša ekipa, ki je z 9:3 (3:0, 3:0, 2:2, 1:1) v skupini F premagala sloviti Pro Recco.

V svoji prvi tekmi na turnirju v Dubrovniku so izbranci Nikole Hajdina morali priznati premoč zagrebške Mladosti, ki ji zmagala z 12:6. Toda že dan pozneje so slovenski vaterpolisti prikazali odlično igro in že ob polovici tekme proti Pro Reccu, eni najboljših evropskih ekip vseh časov, vodili s 6:0. V drugi polovici tekme visoke prednosti niso zapravili, tako da imajo po dveh odigranih krogih tri točke in še vedno realno možnosti, da se uvrstijo v osmino finala. Prvo od dveh odločilnih tekem bodo igrali v sredo, ob 11.45, proti Barceloni, ki je v prvem krogu premagala Pro Recco, danes pa je bila prosta. V drugi tekmi drugega kroga je bila Mladost s 7:3 boljša od Rome Vis Nove, ki je bila v ponedeljek prosta.

Na sredini uvodne četrtine je Vuk Petrović kot prvi premagali italijanskega vratarja Gabriela Ruggiuja, do odhoda na prvi odmor pa se je med strelce vpisal še Bine Štromajer. Najprej z golom iz četverca, nato pa še 15 sekund do konca prve četrtine. Odlično igro so izbranci Nikole Hajdina prikazali tudi v drugi četrtini, saj je Klemen Čerin svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, zato pa sta Štromajer enkrat in Petrović dvakrat, poskrbela, da je slovenska reprezentanca na menjavo strani odšla s prednostjo šestih golov.

Tudi po menjavi strani so slovenske hobotnice nadaljevale dobro igro, ko pa je 73 sekund pred zadnjim odmorom Petrović zadel za 8:1, je bila tekma odločena. Pred njim je za 7:1 v polno zadel Jakob Pollak. Zadnja četrtina je bila le še formalnost, končni izid pa je postavil Tim Kolednik. 

Za slovensko reprezentanco do 14 let so proti Pro Reccu igrali: Klemen Čerin, Andrija Stevanović, Martin Marušić, Marko Rašljić, Jakob Pollak 1, Tim Kolednik 1, Vuk Petrović 4, Marko Marinič, Nemanja Djokić, Patrik Mekinda, Bor Škrlj, Bine Štromajer 3, Maksim Kesić, Filip Milošević, Stefan Gligorević. Selektor: Nikola Hajdin.

foto arhiv ZVDS

Verified by MonsterInsights