Morali so priznati premoč Zagrebčanov

Svojo prvo tekmo na turnirju Tomo Udovičić v Dubrovniku je v skupini F odigrala tudi slovenska reprezentanca do 14 let. Žal so turnir začeli s porazom, saj jih je zagrebška Mladost premagala z 12:6 (3:1, 2:2, 4:2, 3:1). V drugem krogu bodo v torek igrali s slovitim Pro Reccom, ki je v prvem krogu s 3:10 izgubil proti Barceloni.

Tekmo so bolje začeli Zagrebčani, ki so že v prvi minuti povedli, vendar je slabe tri minute pred koncem Bine Štromajer s štirih metrov izid izenačil. Žal nadaljevanje za izbrance Nikole Hajdina ni bilo več tako uspešno, kajti že do prvega odmora so za nasprotnikom zaostajali za dva gola, sredi druge četrtine pa za tri (4:1). Do menjave strani sta za slovensko ekipo v polno zadela Tim Kolednik in Vuk Petrović, njen zaostanek pa je bil isto kot po prvi četrtini.

Ko je Petrovič ob prvem slovenskem napadu slovensko reprezentanco približal na gol zaostanka (4:5), je zadišalo po preobratu, vendar do njega ni prišlo, čeprav se je v tej četrtini med strelce še drugič vpisal tudi Štromajer. Toda do konca četrtine je zagrebška mreža ostala nedotaknjena, zato pa so Zagrebčani dosegli še tri gole za vodstvo z 9:5. Ko je sredi zadnje četrtine Luka Terzić dosegel še svoj šesti gol za Mladost, je bila tekma odločena. Petrović je slovensko ekipo še enkrat približal na štiri gole zaostanka (6:10), končni izid pa je postavil Šimun Matošević.

Za slovensko reprezentanco do 14 let so igrali: Klemen Čerin, Andrija Stevanović, Martin Marušić, Marko Rašljić, Jakob Pollak, Tim Kolednik 1, Vuk Petrović 3, Marko Marinič, Nemanja Djokić, Patrik Mekinda, Bor Škrlj, Bine Štromajer 2, Maksim Kesić, Filip Milošević, Stefan Gligorević. Selektor: Nikola Hajdin.

foto arhiv ZVDS