Po dobrem uvodu poraz z domačini

V svoji zadnji tekmi turnirja druge regionalne lige v Zadru je oslabljena slovenska mladinska reprezentanca izgubila še svojo četrto tekmo. Z 18:8 (1:2, 7:2, 7:2, 3:2) so bili boljši od nje zadrski vaterpolisti.

Slovenija U19 – Zadar 8:18 (2:1, 2:7, 2:7, 2:3)

Zadar – Športni center Višnjik, sodnika: Banovac (Hrvaška), Kavčič (Slovenija).

Slovenija U19: Osel, Pajnik, Rajlić 4, Seljak 3, Šantak 1, Kačič, Poličnik, Herzog, Minić, Zec, Kulenović. Selektor: Tomislav Gradski.

Zadar: Miskolczi, Kulišić 1, Raci 5, Bašić 1, Ćalić 1, A. Donđivić 1, L. Donđivić, Cicero 1, Butić 2, Eškinja 1, Ražov 3, Jurišić 1, Markulin, Antić. Trener: Goran Jovančević.

Že tako oslabljena slovenska mladinska reprezentanca, ki jo marca prihodnje leto čakajo kvalifikacije za EP, je pred tekmo z domačini turnirja ostala še brez Luke Ćetkovića. Za razliko od prejšnjih tekem so tokrat slovenski vaterpolisti dobro začeli tekmo, za njih pa sta bili usodni druga in tretja četrtina, v zadnji pa so bili spet enakovredni Zadrčanom. Čeprav so turnir končali s štirimi porazi, z odnosom do igre in borbenostjo niso razočarali, škoda je le, da se pozivu selektorja Tomislava Gardskega niso mogli odzvati vsi igralci, saj bi jim tekme v Zadru še kako koristile. 

V prvi četrtini so mladi slovenski vaterpolisti prikazali eno svojih boljših iger na turnirju, če ne kar najboljšo. Domačini so sicer povedli v tretji minuti, ko je Nejca Osela premagal Arijan Raci, vendar je bil to njihov edini zadetek v uvodni minuti. Minuto in pol pozneje je izenačil Nikola Rajlić, v zadnji minuti pa je domačega vratarja Milana Miskolczija premagal še Jurij Seljak. Toda v drugi in tretji četrtini je do izraza prišla večja kakovost in izkušenost domačih vaterpolistov. Po zaslugi dveh golov Rajlića so jim slovenski vaterpolisti še sledili do izida 4:4, do konca druge četrtine je takrat bilo še slabe tri minute, žal pa so do konca polčasa prejeli kar štiri gole. 

Tudi v tretji četrtini so domačini igrali učinkovito in pridno polnili slovensko mrežo, v zadnji četrtini pa je bila slovenska obramba spet boljša, vendar je bil visok poraz neizogiben. S štirimi goli se je izkazal Rajlić, enega manj je dosegel Seljak, v domači ekipi je pet golov dosegel Raci.

Verified by MonsterInsights