EP bo na Hrvaškem

Že pred dnevi se je neuradno govorilo, da bo vaterpolsko evropsko prvenstvo 2024 namesto v Netanyi v Izraelu na Hrvaškem (med 4. in 16. januarjem) in Nizozemskem (med 5. in 13. januarjem). Danes je to potrdilo tudi vodstvo Evropske zveze vodnih športov (European Aquatics). Slovenska reprezentanca bo tako igrala v Zagrebu ali Dubrovniku, ženski turnir pa bo v Eindhovnu.

»Zaradi športnikov sem vesel, da nam je uspelo pridobiti dva izvrstna gostitelja in velika hvala obema zvezama na Hrvaškem in na Nizozemskem, ki sta se v tako kratkem času potrudili narediti vse, da lahko prvenstvo izpeljemo. S sodelovanjem bomo oba dogodka organizirali na najboljši možni način,« je odločitev European Aquatics komentiral njen predsednik Antonio Silva.

Tudi zadnje evropsko prvenstvo je bilo septembra lani na Hrvaškem, ko je v Splitu prvič po dolgih letih igrala tudi slovenska reprezentanca, ki bo med najboljšimi evropskimi reprezentancami igrala tudi letos. Slovenija bo igrala v skupini C proti Slovaški, Nizozemski in Romuniji, ni pa še znano, ali v Zagrebu ali v Dubrovniku. Odločitev o tem bo padla v prihodnjih dneh, za zdaj se ve le, da bo Hrvaška, ki bo branila naslov evropskega prvaka, prvi del tekmovanja igrala v Dubrovniku na bazenu Gruž. Dubrovnik bo tudi gostil tekme za uvrstitev od 9. do 16. mesta, medtem ko bo tekme za prvega do osmega mesta na bazenu ob Savi.

Evropski prvak se bo neposredno uvrstil na olimpijske igre v Parizu, hkrati pa bo tudi kvalifikacijsko sito za tiste reprezentance, ki si še niso zagotovile nastopa na svetovnem prvenstvu, ki bo februarja prihodnje leto v Dohi.