Tudi OVK Split premočan

Vaterpolisti slovenske mladinske reprezentance so na turnirju druge regionalne lige v Zadru  izgubili proti OVK Splitu s 4:18 (1:6, 0:5, 1:5, 2:2). Zadnji dan turnirja bodo izbranci Tomislava Gradskega v nedeljo, ob 14.15 igrali še z domačo ekipo Zadar 1952. 

Slovenija U19 – Split  4:18 (1:6, 0:5, 1:5, 2:2)

Zadar – Športni center Višnjik, sodnika: Ljubić (Hrvaška), Mijanović (Črna gora).

Slovenija U19: Osel, Pajnik, Rajlić 1, Seljak, Šantak, Kačič, Poličnik, Herzog, Minić, Ćetković 1, Zec 2, Kulenović. Selektor: Tomislav Gradski.

Split: Pavić, Peruzović, Kreković 1, Bezer 1, Govorko 1, Božan 2, Pavlović, Elez 1, Pleština 1, Prižmić 2, Carrieri, Carev 5, Jurišić, Tonković 4. Trener: Joško Kreković.

Oslabljena slovenska mladinska reprezentanca, ki na turnirju v Zadru igra namesto članske izbrane vrste, je v prvih dveh tekmah visoko izgubila. Prvi dan turnirja je bil zanjo premočan Medveščak, drugi pa KPK, vendar so se na obeh tekmah hrabro borili in si že za to zaslužijo vse pohvale. Z visokim porazom so turnir v Zadru začeli tudi splitski vaterpolisti, boljši od njih je bil Primorac, ki je daleč najboljša ekipa druge regionalne lige, zato pa so dan pozneje premagali Budvo, ki je do zdaj pri le eni zmagi.

Mladi slovenski vaterpolisti, večina od njih do zdaj še nikoli ni igrala proti tako kakovostnim ekipam, je bila že po prvi četrtini obsojena na poraz. Veliko bolj izkušeni Splitčani so prvi gol dosegli že po manj kot minuti igre, drugega pa dobro minuto pozneje. Od četrte do sedme minute je moral Nejc Osel še štirikrat po žogo v svojo mrežo, 49 sekund pred prvim odhodom na odmor pa je prednost igralca več izkoristil Marko Zec in dosegel prvi gol za slovensko reprezentanco. Tudi druga in tretja četrtina sta potekali podobno. Slovenski vaterpolisti nikakor niso mogli prebiti splitske obrambe in šele v začetku tretje četrtine je to uspelo Nikoli Rajliću.

Čeprav so Splitčani že po treh četrtinah visoko vodili, se slovenski vaterpolisti niso predali. V začetku zadnje četrtine se je še drugič med strelce vpisal Zec. Za neodločen izid v zadnji četrtini je v zadnjem slovenskem napadu poskrbel Luka Ćetković. 

Verified by MonsterInsights