Povzetek 7. kola rednega dela DP za člane

V 7. kolu smo spremljali tekmi v Kopru in Mariboru. Na Obali so domači gostili Triglav in izgubili z 18:5, na bazenu Pristan pa je Kamnik v vlogi gostitelja ugnal Branik z 21:4. Ljubljana je bila prosta.

V Kopru je Triglav odpor tekmeca zlomil že v prvi četrtini, ki jo je dobil s 6:1. V drugem in tretjem delu igre so nato domači enakovredno parirali Kranjčanom, izkazal pa se je tudi njihov vratar Dekovič. Proti koncu srečanja pa so Gorenjci znova pritisnili na plin in razlika je hitro narasla na več kot deset zadetkov. Triglav je tako še vedno drugi, Koper pa ostaja četrti.

VD Koper 1958 : AVK Triglav Kranj 5:18 (1:6, 1:1, 2:4, 1:7)
Strelci: Brozovič 2, Anzeljc, Vascotto in Černeka 1 za Koper; Popovič, Ančimer in Troppan 4, Rahne in Justin 2, Štirn in M. Gostič 1 za Triglav.

V Mariboru pa je Kamnik suvereno odpravil Branik, ki je tokrat gostoval na domačem bazenu. Kamničani so v prvem polčasu prejeli le en zadetek in že po 16 minutah igre vodili s +12. Nato so mirno nadzirali potek srečanja in razliko do konca tekme zgolj še povečali. S tem so se utrdili na tretjem mestu, Branik pa bo proti Kopru in Triglavu moral iskati dve presenečenji in loviti zadnjo možnost za igranje v ligi štirih.

VD Kamnik : AVK Branik Maribor 21:4 (7:1, 6:0, 3:2, 5:1)
Strelci: Bergant 9, Debevec 5, Briški 3, Ostrež 2, Sokler in Belentin 1 za Kamnik; Globovnik 3, Lep 1 za Branik.

Lestvica: Ljubljana (5) 15, Triglav (5) 12, Kamnik (6) 9, Koper (6) 6, Branik (6) 0 točk.
V oklepaju je število odigranih tekem.

Prihodnjo soboto sledi drugi letošnji derbi, saj v Kranj k Triglavu prihaja ekipa Ljubljane, Branik pa bo doma gostil ekipo Kopra. Kamnik bo prost.

J.M.