Dober odpor sloviti Barceloni

Slovenska reprezentanca do 14 let je v tretjem krogu turnirja Tomo Udovičić v Dubrovniku v skupini F morala priznati premoč Barceloni, ki je zmagala z 9:5 (4:2, 1:1, 1:1, 3:1). V četrtek bo ob 17. uri igrala še z ekipo Roma Vis Nova.

Barcelona je do tekme s slovenskimi vrstniki na turnirju odigrala le eno tekmo, in sicer je v prvem krogu z 10:3 premagala Pro Recco, na drugi strani so izbranci Nikole Hajdina v prvem krogu s 6:12 izgubili proti zagrebški Mladosti, v drugem pa z 9:3 premagali Pro Recco.

Dvoboj s še eno slovito ekipo, Barcelono, so bolje začeli katalonski vaterpolisti, ki so po izenačenju Vuka Petrovića na 1:1, dosegli dva zaporedna gola. Bine Štromajer je svojo ekipo pred prvim odmorom še približal na gol zaostanka, toda že v naslednjem napadu je bila Barcelona uspešna s strelom iz štirih metrov. 

V drugi in tretji četrtini smo na obeh straneh videli le po en gol, v drugi je bil za slovensko izbrano vrsto uspešen Bine Štromajer, ki je zadel za 3:5, v tretji pa je svoj prvi gol na turnirju dosegel Marko Marinič za 4:6. Dve minuti pred koncem tekme je Štromajer še enkrat več Slovenijo približal na dva gola zaostanka (5:7), toda v zadnjih dveh minutah je njeno usodo z dvema zaporednima goloma zapečatil Guerau Navarro, ki je bil s štirimi goli tudi najboljši strelec tekme.

Za slovensko reprezentanco do 14 let so proti Barceloni igrali: Klemen Čerin, Andrija Stevanović, Martin Marušič, Marko Rašljić, Jakob Pollak, Tim Kolednik, Vuk Petrović 1, Marko Marinič 1, Nemanja Djokić, Patrik Mekinda, Bor Škrlj, Bine Štromajer 3, Maksim Kesić, Filip Milošević, Stefan Gligorević. Selektor: Nikola Hajdin.

foto arhiv ZVDS

Verified by MonsterInsights