Najmlajše hobotnice premagale Novi Beograd

Najmlajši slovenski vaterpolisti so na turnirju Tomo Udovičić, ki poteka v Dubrovniku, v prvem krogu skupine F premagali Novi Beograd s 7:6 (2:2, 2:0, 1:2, 2:2). V torek bodo izbranci Martina Puša ob 14. uri igrali še z Laziem iz Rima.

Slovenska ekspedicija je v Dubrovnik odšla danes dopoldne z zagrebškega letališča, že zvečer pa je imela reprezentanca do 12 let tudi svojo prvo tekmo. Njihov nasprotnik je bil Novi Beograd, članska ekipa igra v ligi prvakov, vendar se Puševi izbranci močnega nasprotnika niso ustrašili. 

Beograjski vaterpolisti so v prvi četrtini vodili z 1:0 in 2:1, obakrat pa so Slovenci izenačili, najprej Svit Trontelj, nato pa še Jaka Belić. V drugi četrtini je slovenska ekipa prikazala odlično igro v obrambi, v napadu pa se je z dvema goloma izkazal Uroš Cvijanović. Čeprav je Novi Beograd v tretji četrtini izenačil izid na 4:4, je Arne Valant slovenske hobotnice popeljal do novega vodstva.

V razburljivi zadnji četrtini so bili Beograjčani tisti, ki so izid dvakrat izenačili, odločilni gol pa je dosegel Arne Valant 83 sekund pred koncem tekme, pred tem pa je slovensko reprezentanco do vodstva s 6:5 s svojim tretjim golom na tekmi popeljal Cvijanović.

Za slovensko reprezentanco do 12 let so igrali: Teodor Babić, Jaka Belić 1, Tjaž Bačić, Andrej Marinič, Filip Jeremić, Nikola Stevanović, Filip Stare, Taras Čoha, Uroš Cvijanović 3, Maks Julijan Virc, Svit Trontelj 1, Arne Valant 2, Mihael Medved, Tadej Županić.

foto arhiv ZVDS

Verified by MonsterInsights