Lepa zmaga proti Romi Vis Novi

Slovenska reprezentanca do 14 let je na turnirju Tomo Udovičić v Dubrovniku v svoji četrti tekmi v skupini F prišla do druge zmage. Tokrat je v izenačeni tekmi z 8:7 (2:1, 1:2, 3:4, 2:0) premagala italijansko ekipo Roma Vis Nova. 

V izenačeni skupini, v kateri je bila brez poraza le zagrebška Mladost, je drugo mesto navkljub porazu proti slovenski reprezentanci osvojila Roma Vis Nova, ki je imela najboljšo gol razliko, tretja je bila Barcelona, četrta pa Slovenija, ki jo zdaj čakajo tekme od 25. do 32. mesta. Jutri se bo ob 9.30 pomerila z ekipo PSN iz Madžarske. 

Čeprav končna uvrstitev ne bo ravno najboljša, si zato igre, ki so jih v najtežji skupini v Dubrovniku prikazali izbranci Nikole Hajdina, zaslužijo vse pohvale. Tudi proti Romi so se od prve do zadnje minute borili in tudi v trenutkih, ko so zaostajali za nasprotnikom, se niso predali. Začetek tekme je bil obetaven, saj so po golih Bineta Štromajerja in Vuka Petrovića povedli z 2:0. Po novem golu Štromajerja je slovenska izbrana vrsta v začetku druge četrtine še enkrat prišla do vodstva (3:2).

Razpoloženi Štromajer, ki je bil nerešljiva uganka za italijanske vaterpoliste, je v začetku tretje četrtine poskrbel tudi za vodstvo s 4:3, vendar so nato sledile krizne minute v slovenski reprezentanci, kar je Roma izkoristila in s tremi zaporednimi goli povedla s 6:4. Z golom Jakoba Pollaka ob igralcu več v vodi so slovenske hobotnice na zadnji odmor odšle z minimalnim zaostankom. V napeti končnici so se zmage po golu Petrovića, ki je izenačil na 7:7 in Štromajerja dvanajst sekund pred koncem tekme veselili slovenski vaterpolisti.

Za slovensko reprezentanco do 14 let so igrali: Stefan Gligorević, Andrija Stevanović, Martin Marušič, Marko Rašljić, Jakob Pollak 1, Tim Kolednik, Vuk Petrović 2, Marko Marinič, Nemanja Djokić, Patrik Mekinda, Bor Škrlj, Bine Štromajer 5, Maksim Kesić, Filip Milošević. Selektor: Nikola Hajdin.

foto arhiv ZVDS

Verified by MonsterInsights