KPK boljši v osmini finala

Najmlajše slovenske hobotnice, ki so v predtekmovanju na turnirju Tomo Udovičić v Dubrovniku osvojile prvo mesto v svoji skupini, so v osmini finala morale priznati premoč ekipi KPK. Ekipa s Korčule je slavila z 9:3 (1:3, 2:0, 2:0, 4:0), tako da bo jutri slovenska reprezentanca do 12 let igrala za uvrstitev od 9. do 16. mesta. Njihov nasprotnik bo spet Novi Beograd.

Izbranci Martina Puša so odlično začeli tekmo proti Korčulanom, saj so minuto pred koncem uvodne četrtine z golom Maksa Julija Virca, ki je bil že njegov drugi, povedli s 3:0. En gol je prispeval še Tadej Županić, toda dve sekundi pred prvim odmorom so s štirih metrov v polno zadeli tudi Korčulani, ki so osem sekund pred menjavo strani še izenačili.

Tudi v tretji četrtini slovenski vaterpolisti nikakor niso našli poti do nasprotnikove mreže. V vratih KPK je bil odličen Luka Timur Seinpaal, v napadu pa je bil nerešljiva uganka za slovensko obrambo Josip Skonandić, ki je bil s štirimi goli tudi najboljši strelec tekme. 

Za slovensko reprezentanco do 12 let so igrali: Teodor Babić, Jaka Belić, Tjaž Bačić, Andrej Marinič, Filip Jeremić, Maj Plut, Nikola Stevanović, Filip Stare, Taras Čoha, Uroš Cvijanović, Maks Julijan Virc 2, Svit Trontelj, Arne Valant, Mihael Medved, Tadej Županić 1. Selektor ; Martin Puš.

foto arhiv ZVDS

Verified by MonsterInsights