Hrvaška premočna za slovenske kadete

Slovenska kadetska reprezentanca je po visoki zmagi nad Azerbajdžanom v svoji prvi tekmi skupine B svetovnega prvenstva v Volosu, le slabih 16 ur pozneje igrala še s Hrvaško, ki je zmagala z 20:2 (6:1, 6:0, 4:1, 4:0). Izbranci Nikole Hajdina so se navkljub porazu uvrstili v osmino finala, kjer se bodo v sredo, ob 9.15, pomerili s Španijo, zmagovalko skupine C.

Slovenija – Hrvaška  2:20 (1:6, 0:6, 1:4, 0:4)

Volos – Sodnika: Vogel (Madžarska), Ercoli (Italija).

Slovenija: Karničar, Šantak 1, Poličnik, Povhe, Lukić, Bašić, Poznik, Kirasič, Klobučar, Laketić, Ćetković, Štromajer 1, Udovč. Selektor: Nikola Hajdin, pomočnik selektorja: Tadej Peranovič.

Hrvaška: Prizmić, Dragošević 1, Kovačević, Čurković 1, Burburan 4, Raci 4, Prezzi, Tončinić 2, Jerković 1, Galić 2, Duho 3, Bučević 2, Batos. Selektor: Hrvoje Hrestak.

Moč hrvaške kadetske izbrane vrste so na svoji koži po Azerbajdžancih okusili tudi slovenski vaterpolisti. Že po prvi četrtini je bilo jasno, da do morebitnega presenečenja ne bo prišlo. Na polovici uvodne četrtine je bilo 3:0 za Hrvaško, nato je njihovega vratarja premagal Nace Štromajer, toda ob njenem izteku je Gala Karničarja za 6:1 premagal še Mislav Čurković.

Tudi v drugi četrtini je bilo vse v znamenju hrvaških vaterpolistov, ki so zadevali iz vseh položajev. Šele v začetku tretje četrtine je prednost igralca več izkoristil Miha Šantak, vendar je bil takrat slovenski zaostanek za nasprotniki že deset golov. Visoko vodstvo pa ni uspavalo odličnih Hrvatov, ki v obrambi niso več dovolili, da bi Slovenci resneje ogrozili njihova vrata, zato pa so bili v napadu neusmiljeni, temu primeren je bil tudi končni izid.

Na visok poraz bodo morali v slovenskem taboru čim hitreje pozabiti, analizirati tekmo in popraviti vse napake, ki so se pojavile. Že jutri fante v osmini finala čaka nova priložnost, reprezentanca Španije, ki je bila v skupini C z 20:4 boljša od Poljske, nato pa s 14:10 še od Brazilije. Vendar bo morala biti igra Hajdinove čete na veliko višji ravni.

Izjavi po tekmi:

David Laketić : »Tekma se mi je zdela dokaj dobra glede na tako močnega nasprotnika. Ena naših najboljših akcij je bila tudi najbolj enostavna in to v napadu z igralcem več. Ta napad se je začel s tem, da je Anže zavlekel v dva metra in podal Mihi, ki pa je dosegel gol. Ne glede na to da, smo izgubljali, smo se še vedno borili do konca.«

 

 

 

Luka Ćetković: »Prva tekma SP je bila veliko lažja kot današnja, saj smo morali priznati premoč Hrvaški. Ne glede na njeno premoč smo se borili do konca in imeli nekaj zelo dobrih akcij. Škoda, ker nismo dosegli kakšnega gola več.«

Statistika tekme!
Vse tekme si lahko ogledate tukaj!

Mojca Kirasič

Verified by MonsterInsights