Vičević novi selektor članske reprezentance

Vodstvo Zveze vaterpolskih društev Slovenije je danes sporočilo, da bo namesto obolelega dozdajšnjega selektorja Krištofa Štromajerja slovensko vaterpolsko reprezentanco na bližnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem vodil Mirko Vičević. 

Eden najboljših vaterpolistov na področju nekdanje Jugoslavije, 55-letni Vičević, je prvič nase opozoril še s kapico takratne jugoslovanske reprezentance, s katero je bil leta 1986 olimpijski prvak, leta 1986 in 1991 svetovni prvak ter leta 1989 in 1991 evropski prvak. Po razpadu Jugoslavije je igral za reprezentanco Srbije in Črne gore, v svoji, kar 26 sezon dolgi igralski karieri, ki jo je začel v rodnem Kotorju, pa je kratek čas igral za Barcelono, večji del pa za italijanske klube Pro Recco, Brescio in Savono. Od leta 2020 je član hiše slavnih v Fort Lauderdalu.  

Vičević bo reprezentanco Slovenije vodil najmanj do konca letošnjega evropskega prvenstva, ki ga bosta Zagreb in Dubrovnik gostila med 4. in 16. januarjem. Slovenija bo na EP nastopila v skupini C skupaj s Slovaško, Nizozemsko in Romunijo, bržkone pa bo slovenska skupina turnir igrala v Dalmaciji.

FOTO: FB VK Crvena zvezda