Deseto mesto za najmlajše slovenske hobotnice

Izbranci Martina Puša so proti ekipi iz Šabca ostali praznih rok. Njihova največja težava je bila realizacija v napadu, saj so do svojega prvega in edinega gola na tekmi prišli šele v zadnji četrtini, ko se je med strelce vpisal Jaka Belić. Pred tem golom so srbski vaterpolisti mrežo Teodorja Babića zatresli petkrat, v zadnji sekundi pa še šestič. 

Navkljub porazu so v slovenskem taboru lahko zadovoljni z igro, ki so jo prikazali na najmočnejšem turnirju na svetu za to starosto kategorijo. V skupinskem delu tekmovanja so premagali Novi Beograd in Lazio iz Rima, v osmini finala je bil boljši od njih KPK s Korčule, ki je na koncu osvojil tretje mesto, v razigravanju za uvrstitev od 9. do 16. mesta pa so bili najprej po boljšem izvajanju kazenskih strelov še enkrat boljši od Novega Beograda, nato so prav tako po kazenskih strelih premagali še italijansko ekipo Orizzonte. Kot rečeno so turnir končali s porazom proti Šabcu.  

Prvo mesto v kategoriji do 12 let je osvojil Jadran iz Splita, ki je v finalu s 13:3 premagal Mladost Bijelo, v tekmi za tretje mesto pa je bil KPK s 7:5 boljši od italijanske ekipe Aquatic Verde. 

Dodajmo še, da je prvo mesto v kategoriji do 14 let pripadlo ekipi Šabac Elixir, ki je bila z 12:10 boljša od Jadrana iz Hercenovega, v tekmi za tretje mesto pa je italijanska ekipa Salerno s 16:12 premagala zagrebško Mladost, ki je bila v uvodni tekmi turnirja boljša od slovenske reprezentance.  

Za slovensko reprezentanco do 12 let so igrali: Teodor Babić, Arne Valant; Jaka Belić 1, Tjaž Bačić, Andrej Marinič, Filip Jeremić, Maj Plut, Nikola Stevanović, Filip Stare, Taras Čoha, Uroš Cvijanović, Maks Julijan Virc, Svit Trontelj, Mihael Medved, Tadej Županić. Selektor: Martin Puš.

foto arhiv ZVDS

Verified by MonsterInsights