Dečki proti Švici ostali praznih rok

V prvi tekmi za mesta med 17. in 24. so slovenski vaterpolisti do 15 let na evropskem prvenstvu v Podgorici izgubili proti Švici s 7:9 (1:2, 2:3, 0:2, 4:2). Jutri, ob 9. uri, bo Slovenija igrala z Litvo za uvrstitev od 21. do 24. mesta.

Slovenija – Švica 7:9 (1:2, 2:3, 0:2, 4:2)

Podgorica – Športni center Morača, sodnika: Kikališvili (Gruzija), Krol (Poljska)

Slovenija: Jenko, Špernjak; Šantak, Drolc, Brišnik, Berić 1, Lipnik 1, Samelis 1, Vujanović 2, Gligorovski, Kirasič, Velikanje, Štromajer 2. Selektor: Tomislav Gradski.

Švica: Xantippe, Negro, Aly-Maneint; Adrović, Catillaz 4, Vučinić 1, Valsangiacomo 1, Flueckiger, Wuerth 2, Vuletić, Carnovale 1, Harrington, Montoliu.

Mladi slovenski vaterpolisti, ki so včeraj visoko izgubili z Romunijo, so v skupini F osvojili tretje mesto in se bodo do konca evropskega prvenstva borili za mesta od 17. do 24. Njihov prvi nasprotnik je bila Švica, ki za razliko od slovenske reprezentance v predtekmovalni skupini še ni zmagala, medtem ko so izbranci Tomislava Gradskega premagali Češko. Toda do svoje prve zmage so Švicarji prišli prav proti slovenski ekipi, ki jo tako čakajo tekme za uvrstitev od 21. do 24. mesta, Švica pa se bo borila za končno 17. mesto.

Izbranci Tomislava Gradskega so tudi danes slabo začeli tekmo, saj so po dveh golih Gabriela Catillaza v šesti minuti zaostajali za dva gola. Do prvega odmora je prednost igralca več izkoristil Luka Vujanović, v drugi minuti druge četrtine pa še David Berić, ki je izid izenačil na 2:2. Na drugi strani je do svojega tretjega gola, prav tako ob igri z igralcem več, prišel Catillaz, a je že v naslednjem napadu Martin Samelis še enkrat izenačil. Žal zadnjič na tekmi, kajti do menjave strani so Švicarji v polno zadeli še dvakrat.

Odločilna je bila tretja četrtina, v kateri slovenski vaterpolisti niso niti enkrat premagali švicarskega vratarja Kaydija Xantippea. Prav Xantippe in Catillaz sta imela največ zaslug, da je Švica na zadnji odmor odšla s prednostjo štirih golov. Čeprav se slovenski vaterpolisti niso predali, poraza niso več zmogli spremeniti v zmago. Švicarji so bili dovolj zbrani in ko je Alessandro Carnovale zadel za 9:5, je bila tekma odločena, saj je bilo do konca le 78 sekund. Bine Štromajer in Vujanović sta le še ublažila poraz svoje ekipe. 

Jutri se bodo v prvi tekmi dneva slovenski vaterpolisti pomerili z Litvo, ki je danes izgubila s Francijo s 3:14, kar je bil njen četrti poraz na prvenstvu. 

Verified by MonsterInsights