Po visokem porazu z Romunijo jutri ob 12. uri s Švico

Slovenska vaterpolska reprezentanca do 15 let je na evropskem prvenstvu v Podgorici v svoji zadnji tekmi skupine F visoko izgubila proti Romuniji s 3:35 (0:8, 1:10, 1:9, 1:8). Jutri bo ob 12. uri igrala prvo tekmo za uvrstitev od 17. do 24. mesta proti Švici.

Slovenija – Romunija 3:35 (0:8, 1:9, 1:9, 1:8)

Podgorica – Športni center Morača, sodnika: Papaurelis (Litva), Handrahan (Irska). 

Slovenija: Jenko, Špernjak; Šantak, Drolc, Brišnik, Berić, Lipnik 2, Samelis, Vujanović 1, Gligorovski, Kirasič, Velikanje, Štromajer. Selektor: Tomislav Gradski.

Romunija: Holhos, Spoiala; Feke 5, Orsos 5, Paveliu 2, Pop-Cotuna 1, Nagy, Orient 3, Boros, Cimpoeru 8, Paladicius-Rusu 4, Angelescu 5, Minca 2.

Po dnevu premora in nedeljski zmagi nad Češko, so izbrani Tomislava Gradskega v vroči Podgorici doživeli hladen tuš. Romuni, ki so v tej skupini daleč najboljša reprezentanca, so že v svoji prvi tekmi na EP visoko premagali Češko (24:3), v nedeljo pa še Poljsko z 18:7. Na drugi strani so slovenski vaterpolisti po porazu s Poljaki (7:19), v nedeljo pa so po odlični igri z 11:7 premagali Čehe. Toda proti Romunom je bila tekma odločena že po prvi četrtini, tudi v nadaljevanju pa mladi slovenski vaterpolisti preprosto niso imeli svojega dne.

Romuni so svojo premoč potrdili že v prvem napadu, ko je Maja Jenka premagal Roland Orsos, toda ko so po drugem romunskem golu slovenski vaterpolisti dobre štiri minute ohranili svojo mrežo nedotaknjeno, je vsaj trenutek kazalo, da bi bila tekma lahko bolj izenačena, kot je nato pokazalo njeno nadaljevanje. V vsega treh minutah so Romuni dosegli kar šest golov, štiri od tega Denis Feke. Tudi preostale tri četrtine so imele podoben potek. V romunski ekipi je slovensko mrežo največkrat načel Robert-Andrei Cimpoeru, kar osemkrat, prvi pa je romunskega vratarja z golom iz petih metrov za 1:11 premagal Luka Vujanović. Do konca tekme se je od slovenskih vaterpolistov dvakrat med strelcev vpisal še Marcel Lipnik.

Na visok poraz bodo morali v slovenskem taboru čim prej pozabiti, kajti Švica je ekipa, ki jo četa Tomislava Gradskega lahko premaga. V skupini E je v treh tekmah trikrat izgubila. Prvi dan tekmovanja je bila z 18:4 boljša od nje Nemčija, v nedeljo jo je s 16:10 premagala Gruzija, včeraj pa s 16:9 še Ukrajina.