Članska reprezentanca klonila proti KPK

Slovenska moška vaterpolska reprezentanca je tudi v svoji drugi tekmi turnirja druge regionalne lige v Budvi morala priznati premoč svojemu nasprotniku. Tokrat je bila s 17:8 (7:3, 5:1, 3:1, 2:3) boljša hrvaška ekipa KPK s Korčule. V soboto bodo izbranci Krištofa Štromajerja igrali dve tekmi, ob 10.15 z Zadrom in ob 21.15 še z ekipo OVK Split.

KPK – Slovenija  17:8 (7:3, 5:1, 3:1, 2:3)

Budva – Kontić (Črna gora), Ljubić (Hrvaška).

KPK: Skonandić, Radanović, Radovanović, Jerković, Krstulović, Borovina, Cvjetković, Borovčić Kurir 5, Tedeschi 3, Denoble 2, Lončarić 1, Fabris 4, Mahmoud, Bego 2. Trener: Marjan Kosović.

Slovenija: Beton, Stefanović 1, Čanč, Potočnik, Lah 3, D. Gostić, Rajlić, Paunovič, Vončina, Cerar 1, Troppan 2, Gligorovski, Žurbi, N. Štromajer 1. Selektor: Krištof Štromajer.

V četrtek so slovenski vaterpolisti morali priznati premoč zagrebškemu Medveščaku, ko so bili za gol prekratki, danes pa so bili že po dveh četrtinah brez pravih možnosti, da bi premagali ekipo s Korčule, ki je včeraj z 21:10 premagala Cattaro in je tako ob Primorcu iz Kotorja edina neporažena ekipa v drugi regionalni ligi. Slovenija je ostala pri eni zmagi.

Za slovensko reprezentanco je bila v veliki meri usodna že uvodna četrtina, v kateri so slabo igrali v obrambi, saj so prejeli kar sedem golov, prvega že po 40 sekundah igre. V naslednjem napadu je Aljaž Troppan sicer izid še izenačil, to je bilo tudi zadnje izenačenje na tekmi, kajti že tri minute pozneje je bilo 5:1 za KPK. Do konca uvodne četrtine velja omeniti še prvi reprezentančni gol šele petnajstletnega Naceta Štromajerja, sina selektorja slovenske reprezentance, ki je zadel za 2:5.

Tudi do menjave strani so bili slovenski vaterpolisti ves čas v podrejenem položaju in so le s težavo prišli do strelov proti vratom Davorja Skonandića, na drugi strani je bil Gašper Žurbi ves čas pod pritiskom hrvaških vaterpolistov. V zadnjih dveh četrtinah so slovenski vaterpolisti prikazali nekaj boljšo igro, tu predvsem velja za obrambo, medtem ko so v napadu še naprej imeli veliko težav. S tremi goli je bil najbolj učinkovit igralec v slovenski reprezentanci Jaša Lah, za KPK se je petkrat med strelce vpisal Marin Borovčić Kurir, štirikrat pa Tin Fabris.

Verified by MonsterInsights