Medveščak za odtenek boljši od članske reprezentance

Slovenska vaterpolska reprezentanca je na drugem turnirju druge regionalne lige v Budvi v svoji prvi tekmi izgubila z zagrebškim Medveščakom z 10:11 (2:4. 2:3, 4:2, 2:2). V petek bodo slovenski vaterpolisti ob 16. uri igrali z ekipo KPK s Korčule.

Slovenija – Medveščak  10:11 (2:4. 2:3, 4:2, 2:2)

Budva – Sodnika: Mijanović (Črna gora), Gašpardi (Hrvaška).

Slovenija: Beton, Stefanović 2, Čanč 3, Potočnik 1, Lah 2, D. Gostić 1, Rajlić, Paunovič, Vončina, Cerar, Troppan 1, Gligorovski, Žurbi, N. Štromajer. Selektor: Krištof Štromajer.

Medveščak: Podrug, Ratej 1, Car 3, Bakaric 2, Gavranić 1, Ljepava 2, Tolja, Šimunović 1, Škegro 1, Sirovec, Paić, Brčić, Udović, Kirinec. Trener: Ivan Rukavina.

Pred slabimi štirinajstimi dnevi so slovenski vaterpolisti, ki se pripravljajo na evropsko prvenstvo, ki naj bi bilo januarja prihodnje leto v Izraelu, vendar je zaradi trenutnega položaja v njem vse bolj negotovo, v Kotorju prišli do zmage (Cattaro) in dveh porazov (Budva, Primorac). Dve tekmi so do zdaj v drugi regionalni ligi odigrali Zagrebčani, ki so po porazu s Korčulanskim plivačkim klubom premagali Split.

Štromajerjevi izbranci tudi v Budvi niso v polni zasedbi, saj zaradi klubskih obveznosti, poleg tega je bil prejšnji teden tudi bolan, manjka kapetan reprezentance Jaša Kadivec, prav tako ni Benjamina Popovića, Andraža Pušavca, Jana Justina in Aljaža Pevca, ki so bili na junijskih evropskih kvalifikacijah v Kranju. Tudi brez njih pa so bili proti Zagrebčanom blizu uspeha, a je bila na koncu zanje usodna predvsem zaključek uvodne četrtine ter začetka tretje in zadnje četrtine.

V prvi četrtini so slovenski vaterpolisti v vsega 27 sekundah prejeli dva gola iz petih metrov nato pa po izenačenju Jaše Laha ob igralcu več, kar naenkrat za Zagrebčani spet zaostajali za dva gola. Dejan Gostić je na začetku druge četrtine zaostanek slovenske ekipe znižal le na gol, vendar je Medveščak spet v zelo kratkem obdobju, slabe minute, z dvema zaporednima goloma, prvega je dosegel iz protinapada, svojo prednost povečal na tri gole (6:3).

Ko je v začetku tretje četrtine Mislav Bakaric zadel za 8:4, je bila slovenska reprezentanca že na robu poraza, toda do konca četrtine se je po dveh golih Vukašina Stefanovića, obakrat iz petih metrov, in enega Matije Bernarda Čanča, Zagrebčanom približala le še na gol zaostanka (8:9). Žal pa se zadnja četrtina spet ni začela po slovenskih željah, kajti po novi petmetrovki in izkoriščeni prednosti igralca več so Zagrebčani spet pobegnili na plus tri (11:8). Enej Potočnik in Jaša Lah sta dobre tri minute pred koncem tekme Slovenijo spet vrnila v igro, a se izid ni več menjal.

V drugi tekmi prvega dne je KPK, naslednji nasprotnik slovenske reprezentance, z 21:10 (5:2, 5:1, 5:1, 6:6) premagal Cattaro. S po petimi goli sta se v korčulanski ekipi izkazala Petar Tedeschi in Ivo Bego. Preostali dve tekmi se igrata v večernih urah.