Člani tesno izgubili z Zadrom

Slovenska vaterpolska reprezentanca je v tretji tekmi turnirja druge regionalne lige v Budvi morala priznati premoč Zadra, ki je zmagal z 9:8 (4:4, 2:1, 3:0, 0:3). Zvečer, ob 21.15, bodo izbranci Krištofa Štromajerja igrali še z ekipo OVK Split.

Slovenija – Zadar    8:9 (4:4, 1:2, 0:3, 3:0)

Budva – sodnika: Arnaut in Kontić (oba Črna gora).

Slovenija: Beton, Stefanović 2, Čanč, Potočnik, Lah, D. Gostić, Rajlić 2, Paunovič 2, Vončina 1, Cerar, Troppan 1, Gligorovski, N. Štromajer,  Žurbi. Selektor: Krištof Štromajer.

Zadar: Lazić, Raci, Grozdanić, Bašić, Ćalić, Jovančević 2, Donđivić 2, Cicero 1, Butić 3, Eškinja, Čačić 1, Jurišić, Miskolzci, Antić. Trener: Goran Jovančević.

Tudi po svoji tretji tekmi turnirja v Budvi so slovenski vaterpolisti v drugi regionalni ligi ostali pri eni zmagi s prvega turnirja v Kotorju, ko so premagali Cattaro, s katerim so Zadrčani v petek izgubili, v svoji prvi tekmi v četrtek pa so premagali Budvo. Za slovensko izbrano vrsto je bila usodna tretja četrtina, ko jim je Zadar pobegnil za štiri gole. V zadnji četrtini so slovenski vaterpolisti sicer prišli na gol zaostanka, vendar v zadnjih treh minutah niso več premagali Milosza Miskolczija, ki je sredi tretje četrtine v vratih zamenjal Roka Lazića. Lanskoletni vratar Ljubljane Slovana je bil namreč izključen s pravico zamenjave, medtem ko je bil Aljaž Troppan ob prerivanji pred zadarskim golom na slovenski strani izključen brez pravice zamenjave, kar je pomenilo, da je Slovenija v tem delu igre kar štiri minute igrala z igralcem manj.

Največ golov je padlo v uvodni četrtini, po štiri na vsaki strani, začelo pa se je po željah slovenske reprezentance, saj je po golu Vukašina Stefanovića po štirih minutah igre povedla s 3:0. Toda Zadarčani so v vsega dveh minutah in pol izenačili izid, neodločeno pa je bilo tudi ob koncu prve četrtine. V drugi in tretji četrtini slovenskim vaterpolistom nikakor niso uspelo premagati razpoloženega Lazića, sredi druge četrtine je to uspelo le Troppanu za zadnje slovensko vodstvo (5:4). Pri vodstvu Zadra s 7:5 je bilo vroče pred njihovimi vrati, ko sta bila izključena Lazić in Troppan, drugi brez pravice zamenjave, kar so zadarski vaterpolisti do zadnjega odmora izkoristili z dvema goloma.

V zadnji četrtini se slovenski vaterpolisti niso predali, v polno so zadeli Nikola Rajlić, Stefanović in Aleksander Paunovič, ki je za 8:9 zadel ob igri z igralcem več. Čeprav je bilo do konca še dve minuti in 57 sekund, se izid ni več menjal. Zadarčani so prišli do svoje tretje zmage v regionalni ligi, Slovenci so ostali pri eni, v večerni tekmi pa se bodo morali znajti brez Troppana, saj izključitev avtomatsko prinaša tudi kazen igre najmanj na naslednji tekmi.