Na zadnji tekmi poraz s Splitčani

Slovenska vaterpolska reprezentanca je tudi v zadnji tekmi turnirja druge regionalne lige v Budvi ostala praznih rok. Boljši od nje je bil OVK Split, ki je zmagal s 16:13 (5:3, 4:3, 3:3, 4:4).

Slovenija – OVK Split  13:16 (3:5, 3:4, 3:3, 4:4)

Slovenija: Beton, Stefanović 1, Čanč 2, Potočnik, Lah 1, D. Gostić 1, Rajlić 1, Paunovič 4, Vončina, Cerar 2, Gligorovski, N. Štromajer,  Žurbi. Selektor: Krištof Štromajer.

OVK Split: Pavić, Peruzović 1, K. Kreković 2, Bezer, Govorko 1, Božan 3, Pavlović 4, Elez 3, Plaština, Prižmić, Carrieri, Carev 1, Jurišić, Tonković 1. Trener: Joško Kreković.

Slovenski vaterpolisti so začeli in končali tretji dan turnirja v Budvi, ki se bo sicer končal v nedeljo, ko bodo na sporedu še tri tekme. V dopoldanskem delu programa so z golom razlike izgubili z Zadrom, vendar so na tej tekmi ostali brez Aljaža Troppana, ki je bil izključen brez pravice zamenjave sredi tretje četrtine. To je tudi pomenilo, da selektor Krištof Štromajer nanj ni mogel računati tudi na večerni tekmi, s katero je slovenska reprezentanca končala svoje nastope v Budvi. Žal tokrat brez zmage.

Splitčani so vodili od prve četrtine naprej, povedli so z 2:0, dve minuti pred prvim odmorom že s 4:1. Ob zaključku uvodne četrtine je prednost igralca več izkoristil Aleksander Paunovič, z njegovim golom je Slovenija prišla na gol zaostanka (3:4), vendar so splitski vaterpolisti na odmor odšli s prednostjo dveh golov, saj je, prav tako ob igralcu več, Gašperja Žurbija premagal Marko Elez. Tudi začetek druge četrtine se ni izšel po slovenskih željah, kajti Splitčani so po golu Karla Krekovića slovenski ekipi pobegnili že za štiri gole (7:3). Čeprav so se Štromajerjevi izbranci s tremi zaporednimi goli, zadnjega je prispeval Matija Bernard Čanč, nasprotnikom približali le na gol zaostanka (6:7), so Splitčani na menjavo strani vseeno odšli s prednostjo treh golov. 

Tudi v tretji četrtini je Slovenija po golu Vukašina Stefanovića prišla le na gol zaostanka (8:9), vendar do izenačenja ni prišlo. Še več, v zadnjo četrtino so spet vstopili s tremi goli minusa. Ko je štiri minute pred koncem tekme svoj četrti gol dosegel Paunovič, se je spet pojavilo upanje po preobratu, a ne za dolgo. Vse dvome o zmagovalcu dvoboja je minuto pred koncem razrešil najboljši streli splitske ekipe, Antun Pavlović.