Člani na pripravljalnem srečanju boljši od mladincev

V soboto sta se na neuradnem srečanju pomerili članska in mladinska reprezentanca Slovenije. Za prvo je bil to eden zadnjih treningov pred kvalifikacijami za EP, ki bodo med 17. in 20. februarjem v Kranju, mlade upe pa kasneje čaka še kar nekaj zborov, saj jih kvalifikacije za EP čakajo aprila.

Izkušenejša vrsta mladinski ni dovolila presenečenja in po štirih četrtinah je semafor kazal visokih 26:8. Kljub temu da je selektor Krištof Štromajer vseh pet mladincev, ki so sicer vpoklicani tudi v člansko moštvo, odstopil kolegu na klopi mladinske izbrane vrste Juretu Škofu, so članski reprezentanti pokazali, da se mlajši z njimi trenutno še ne morejo enakovredno kosati.

V taboru članskega moštva se seveda zavedajo, da to srečanje še zdaleč ne kaže realne slike, saj je razlika v kakovosti kljub vsemu prevelika, je pa dobro, da se razen medsebojnih trening tekem in uigravanja na treningih pomerijo še s kom drugim. Žal trenutno druge možnosti, kot srečanje z mladinci ni bilo, vseeno pa so člani vse skupaj izkoristili za dober trening, mladi upi pa videli, koliko jim še manjka do tiste stopničke višje, ki jo predstavlja članska reprezentanca.

»Temeljne odnose v reprezentanci smo postavili že septembra lani, ko se je po osmih letih spet vzpostavila slovenska vaterpolska reprezentanca. Fantje vedo, za kaj gre in od takrat je njihovo obnašanje na vseh treningih na visoki ravni. Odnos in energija, ki jo oddajajo, je meni osebno na zelo visoki ravni, temu primerno pa je bilo tudi delo, ki smo ga opravili v teh tridnevnih pripravah,« je po koncu današnjih priprav dejal Krištof Štomajer, selektor slovenske članske reprezentance, ki je bil zadovoljen tudi z igro, ki so jo njegovi izbranci pokazali proti svojim mlajšim kolegom v mladinski reprezentanci.

»Na koncu mi je bilo kar malo žal, da smo dali rezultat na semafor, ker to ni bila prioriteta. Smo pa v tej tekmi prvič lahko postavili najmočnejšo ekipo, na katero bomo lahko računali na kvalifikacijah. Tekma je bila bolj mišljena za to, da se ujamejo med sabo, povežejo, da se utrudijo, razplavajo … Rezultat ni bil v ospredju, od njih sem zahteval le, da dajo vse od sebe, bo pa v kvalifikacijah treba igrati še veliko bolje, ker bo to le višja raven,« je še dejal Štromajer.

Seznam petnajsterice, ki bo igrala v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, bo znan v začetku prihodnjega tedna, reprezentanti pa se bodo spet zbrali v sredo, 16. februarja, ko bodo vsi šli v »mehurček«, do takrat pa vse kandidate čakajo tekme v državnem prvenstvu.

foto Jaka Mikoletič

Verified by MonsterInsights