V soboto Štomajerjevi izbranci proti Škofovim

Nocoj bo v kranjskem pokritem bazenu tridnevne priprave začela slovenska članska vaterpolska reprezentanca, ki se bo jutri, okoli 18.30, pomerila s slovensko mladinsko izbrano vrsto. Za izbrance Krištofa Štromajerja bo to edina preizkušnja pred začetkom kvalifikacij za uvrstitev na letošnje evropsko prvenstvo, ki bo v Splitu. Kvalifikacije bodo od 17. do 20. februarja v Kranju.

Na članske priprave je vabljenih 18 igralcev, ki so tudi kandidati za kvalifikacijske tekme v Kranju, kjer se bo Slovenija pomerila z Nemčijo, Francijo, Belgijo in Švico. »Ker je večina kandidatov za reprezentanco iz Triglava, bo določena uigranost prisotna, v reprezentanci je tudi nekaj bolj izkušenih igralcev, vsekakor pa bodo ti treningi, ki so pred nami, zelo dobrodošli. Vemo, kaj si želimo, moramo pa se prilagoditi na situacijo, kakršna je. To bodo tudi edine priprave pred začetkom kvalifikacij, okvirno ekipo petnajstih pa je bolj ali manj že v glavi,« je pred začetkom priprav dejal Štromajer, ki približno že ve, kdo bodo nosilci igre slovenske izbrane vrste v kvalifikacijah.

Več časa za uigravanje bo imela slovenska mladinska reprezentanca, ki jo kvalifikacije za evropsko prvenstvo čakajo šele aprila. Ob tem igrajo tudi v članskem državnem prvenstvu, v svoji prvi tekmi pa so v sredo v gosteh premagali Branik Maribor z 21:14. Selektor Jure Škof je bil zadovoljen s prikazano igro, še bolj realno sliko o svoji ekipi pa bo dobil v soboto, ko se bo pomerila s slovensko člansko reprezentanco.

»Za nami je prva tekma, v kateri smo videli, da imamo potencial, zavedamo pa se, da je pred nami še veliko dela. Videli smo tudi že skupino, ki nas čaka v kvalifikacijah. Mislim, da nismo brez možnosti, da se uvrstimo na prvo ali drugo mesto v svoji skupini in da se uvrstimo na evropsko prvenstvo,« je po zmagi v Mariboru dejal Aleksander Paunović, mladinski reprezentant Slovenije, z njim pa se je strinjal tudi njegov klubski soigralec v Triglavu, Juš Vončina. »Sobotna tekma proti članski reprezentanci bo pokazala, kjer trenutno smo. Do aprila bo še dovolj časa, da se čim bolj pripravimo na kvalifikacije in verjamem, da bodo naše igre še bolje,« je dodal Vončina.

Jure Škof, selektor mladinske reprezentance je v soboto povabil naslednje igralce: Aleksander Babić, Enej Potočnik, Jošt Čarni, Rade Lipovac, Peter Kirasič, Miha Pogačar (vsi Ljubljana Slovan), Jaša Lah, Rok Bečić, Juš Vončina, Aleksander Paunović, Nikola Rajlić, Nejc Osel (vsi AVK Triglav Kranj), Samo Koder, Stefan Radovanović (oba Gorica), Tim Kačič, Jurij Seljak, Sergej Prikl (vsi AVK Branik Maribor), Gašper Fičur, Alan Lončarevič, Matija Grizon, Bor Parovel (vsi Grafist Koper), Urban Zupan, Gašper Brišnik, Aleksander Cerar (vsi Calcit Waterpolo). Pomočnika selektorja sta Andrea Bruni in Nikola Hajdin.

Miha Štamcar

Verified by MonsterInsights