V petek žreb pokala

V petek, 14. oktobra, bo ob 18.00 (pred srečanjem Triglava in Strasbourga) na POB v Kranju potekal žreb članskega pokalnega tekmovanja. V njem tudi letos nastopa šest moštev, naslov iz pretekle sezone pa branijo Kranjčani.

Poleg Triglava se bodo v bobnu znašli še lanski finalist Ljubljana Slovan, kamniški Calcit Waterpolo, Grafist Koper, Posejdon Celje in Branik iz Maribora. Ker gre za pokalno tekmovanje, nosilcev seveda ni, tako da bosta dve srečni moštvi na svoja nasprotnika čakali v polfinalu, preostala štiri pa se bodo udarila na četrtfinalnih srečanjih. Sledili bosta dve polfinalni srečanji (doma in v gosteh), ter veliki finale.

Četrtfinalni srečanji sta predvideni za sredo, 9. novembra, že tri dni kasneje pa bosta sledila prva polfinalna obračuna. Povratni polfinalni tekmi bosta zaradi AWL nato na sporedu šele 3. decembra, 17. decembra pa bomo dobili pokalnega prvaka za sezono 2022/23.

Hkrati bo v petek v Kranju potekal še žreb pokala U15. Dečki se bodo v pokalnem tekmovanju v četrtfinalnih bojih merili 4. decembra, prav na dan članskega finala pa bo na sporedu tudi finalni del. Najprej dopoldan obe polfinalni srečanji, kot uvertura v člansko srečanje pa še veliki finale za igralce rojene leta 2008 in mlajše.

Žrebi preostalih pokalnih tekmovanj v mlajših kategorijah bodo na sporedu kasneje.

FOTO: Gorazd Kavčič/Gorenjski glas

Verified by MonsterInsights