Triglav sklenil z Euro Cupom

AVK Triglav je med četrtkom in nedeljo gostil kvalifikacijski turnir skupine C za nastop v LEN Euro Cupu. Na njem so poleg Kranjčanov nastopili še Team Strasbourg, Honved, Telimar Palermo, Valis in Terrassa.

Kranjsko moštvo je bilo okrepljeno z nekaterimi vaterpolisti drugih slovenskih klubov, tako da je na turnirju pravzaprav nastopila pomlajena slovenska reprezentanca.

Triglavani so na tekmah predvsem nabirali evropske izkušnje in zasedli končno šesto mesto. Po vrsti so morali priznati premoč Valisu (6:8), Terrassi (3:14), Strasbourgu (3:11), Honvedu (3:21) in Telimarju (8:23).

V nadaljevanje tekmovanja so se uvrstile prve štiri ekipe, poleg naših pa v drugem krogu kvalifikacij ne bo tudi vaterpolistov Terrasse.

Triglav je na turnirju nastopal v naslednji postavi: Jure Beton, Matic Rahne, Dejan Gostić, Nikola Rajlić, Marko Gostić, Juš Vončina, Jaka Grabec, Jan Justin, Aleksander Paunović, Nejc Osel in pa okrepitve iz drugih klubov – Aleksander Cerar iz Calcit Water Pola, Enej Potočnik in Matija Bernard Čanč iz Ljubljane Slovan ter Tim Kačič in Jurij Seljak iz mariborskega Branika.

FOTO: Tit Košir