Šabac in KPK premočna za reprezentanco U12

Na regionalnem turnirju v kategoriji do 12 let je slovenska reprezentanca, za katero so bile to prve tekme, v Herceg Novem prvi tekmovalni dan obakrat izgubila. V dopoldanskem delu programa je bil boljši od njih Šabac, ki je zmagal s 17:0 (10:0, 2:0, 1:0, 4:0), v popoldanski pa so proti ekipi KPK Korčula izgubili s 3:12 (1:2, 1:3, 0:5, 1:2). Danes bodo ob 18. uri igrali z zagrebško Mladostjo.

Varovanci selektorja Gašperja Šenice so proti Šabcu odprli turnir v Herceg Novem. Predvsem v prvi četrtini so imeli veliko težav z nasprotniki, ki sodijo v najožji krog favoritov za končno prvo mesto. V nadaljevanju so mladi slovenski upi prikazali boljšo igro, žal pa žoga ni in ni hotela v gol Šabca, ki je svojo moč potrdil tudi v svoji drugi tekmi, ko je s 15:6 premagal Mladost.

Slovenska reprezentanca se je naro popoldan dve četrtini zelo dobro upirala Korčulanom, ki so do odločilne prednosti prišli v tretji četrtini. Sploh prvi gol za slovensko reprezentanco do 12 let je iz petih metrov dosegel Uroš Cvijanović, med strelce pa sta se vpisala še Maks Julijan Virc in v zadnji četrtini Urban Škulj.

Za slovensko reprezentanco so igrali: Andrija Stevanović, Uroš Cvijanović, Jaka Belić, Bor Fajon, Svit Trontelj, Tim Kolednik, Maks Julijan Virc, Urban Škulj, Gregor Logar, Arne Valant, Maj Pogačar, Jakob Sakelšek, Bor Škrlj, Marko Vidić in Filip Milošević.