Reprezentanca do 12 let na turnirju v Herceg Novem

Pod vodstvom Gašperja Šenice, ki mu pri delu pomaga Gašper Žurbi, bo od danes do nedelje na turnirju regionalne lige v Herceg Novem igrala tudi slovenska reprezentanca. Najmlajši slovenski vaterpolisti bodo igrali v skupini s Šabcem, KPK iz Korčule, Budvo in zagrebško Mladostjo. Prva tekma bo že danes, ob 9.30, proti Šabcu.

Na turnirju v Herceg Novem bodo ob ekipah, ki bodo igrale v skupini s Slovenijo, nastopili še domači Jadran, Valis, Cavtat, Partizan Beograd in Primorac. V skupinskem delu igrajo ekipe med sabo, v drugem delu pa bo razigravanje za končna mesta, tako da izbrance Gašperja Šenice čaka najmanj pet ali šest tekem.

“To je prva izmed takih akcij za to kategorijo. Mislim, da so takšne akcije koristne, da se igralci spoznajo z velikim vaterpolom in vidijo, kako delajo vrstniki v drugih državah. Glede na to, da nasprotnikov ne poznamo, bi si želeli premagati že koga v skupini in da bi na ta način prišli še do tekme več. Fantje so navdušeni in že komaj čakajo, da se turnir začne, in da končno skočijo v vodo,” je pred današnjo dopoldansko tekmo dejal Šenica.

Danes bodo mladi slovenski vaterpolisti igrali še z ekipo KPK (18.00), v petek z Mladostjo (18.00) in v soboto še z Budvo (8.30). V nedeljo bodo na sporedu tekme za končna mesta.

Za slovensko reprezentanco bodo igrali: Andrija Stevanović, Uroš Cvijanović, Jaka Belić, Bor Fajon, Svit Trontelj, Tim Kolednik, Max Julijan Virc, Urban Škulj, Gregor Logar, Arne Valant, Maj Pogačar, Jakob Sakelšek, Bor Škrlj, Marko Vidić in Filip Milošević.

Verified by MonsterInsights