Reprezentanca U16 na priprave v Švico

V nedeljo se je z uspešnih priprav v Črni gori vrnila slovenska mladinska vaterpolska reprezentanca, v četrtek, ob 7. uri, izpred bazena Kodeljevo, pa se na pot podaja tudi izbrana vrsta do 16 let (letnik 2006 in mlajši). Izbranci selektorja Nikole Hajdina bodo do nedelje na pripravah v Surseeju, kjer se bodo pripravljali s švicarskimi sovrstniki.

Medtem ko slovenske mladince v Košicah od 21. do 24. aprila čakajo kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo, so njihovi mlajši vrstniki do 16 let še v negotovosti, kako bo z njihovim igranjem na svetovnem prvenstvu, ki bo avgusta v grškem Volosu.

»To bi bilo prvič, da bi v tej starostni kategoriji igrali na svetovnem prvenstvu. Trenutno smo
še v fazi čakanja, ker pa ne želimo ničesar prepustiti naključju, smo se odločili, da bi ekipo, ki je lani na Malti igrala v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, pripravljali za svetovno prvenstvo in prihodnja tekmovanja, ki bodo pred njimi. Možno je, da bi v bližnji prihodnosti šli še na turnirja na Reko in Opatijo,« je pojasnil Nikola Hajdin, selektor slovenske reprezentance U-16.

»Lani na Malti je bila ta generacija prvič skupaj, pričakujem pa, da bomo na pripravah v Švici prikazali še boljše igre, saj imajo fantje zdaj več izkušenj, pa tudi domačini so nekje v našem rangu, kar se tiče rezultatov. V Švici bomo v tamkajšnjem vaterpolskem centru v Surseeju. Te mini priprave v Švici, kjer naj bi ob domači reprezentanci igrali še z eno ali dvema ekipama iz Nemčije, nam bodo zelo koristile, kajti fantje za zdaj igrajo le v domačem prvenstvu. Na ta način bodo pridobili nekaj mednarodnih izkušenj. V prihodnje si želimo, da bi bili fantje čim več skupaj, ker igrati v reprezentanci je vendarle nekaj drugega, kot igrali v klubu,« pa je pred odhodom v Sursee, kjer bodo priprave potekale v tamkajšnjem švicarskem plavalnem in vaterpolskem centru, še dejal Hajdin.

Na priprave v Švico bodo šli: Nace Štromajer, Omar Šmrković, Nikola Lukić, David Laketić (vsi Triglav), Gal Karničar, Branko Kirasić, Anže Povhe, Florijan Poličnik, Jaka Klobučar, Maj Poznik, Luka Ćetković, Gal Osmič (vsi Ljubljana Slovan), Teo Bašić (Grafist Koper), Miha Šantak (Gorica). Selektor je Nikola Hajdin, njegov pomočnik pa Tadej Peranovič.