Reprezentanca U15 na turnirju na Češkem

Še dobra dva tedna do evropskega prvenstva v Podgorici loči slovensko reprezentanco do 15 let, ki je danes v dopoldanskem času iz Maribora odpotovala na na Češko, kjer bo do nedelje igrala na močnem turnirju v Dečinu. Na Češko bo selektor Tomislav Gradski odpeljal sedemnajst igralcev. 

Priprave na evropsko prvenstvo v Podgorici, ki bo od 8. do 16. julija, so izbranci selektorja Gradskega začeli prejšnji teden, ko so se zbrali v Kamniku. V ponedeljek so imeli tudi skupni trening s hrvaškimi vrstniki v Varaždinu, zadnji test pred odhodom v Črno goro pa jih čaka v Dečinu, kjer bodo odigrali pet tekem. Prvi dan turnirja, v petek, se bodo pomerili z Litvo (10.30) in Češko (15.00), v soboto z Avstrijo (9.00) in Nemčijo (15.00), zadnji dan turnirja, v nedeljo pa še s Slovaško (10.30).  

»Na Češkem bomo že videli, kakšne bodo naše realne možnosti v Podgorici. Po vrnitvi iz Dečina bodo imeli fantje dva prosta dneva, 28. junija pa bomo začeli zaključne priprave na EP,« je pred odhodom v Dečin dejal Tomislav Gradski selektor slovenske reprezentance do 15 let, ki bo na EP v Črni gori igrala v skupini F proti Poljski (8. julij), Češki (9. julij) in Romuniji (11. julija).

Seznam igralcev za turnir v Dečinu

Vratarji: Maj Jenko (Triglav), Luka Špernjak (Ljubljana Slovan), Roman Anufrijev (Branik Maribor).

Igralci:  Aljaž Drolc, David Berić, Luka Vujanović, Bine Štromajer (vsi AVK Triglav), Rok Kirasić, Marcel Lipnik, Vuk Petrović (vsi Ljubljana Slovan), Miha Dmitrović (Branik Maribor), Vane Brišnik (Calcit Water Polo), Gaj Pencelj (Grafist Koper), Aljaž Šantak (Gorica) in Maksim Z. Gligorovski (Šabac). 

Selektor: Tomislav Gradski, pomočnik selektorja: Žan Miha Šulek.