Povzetek 9. kola rednega dela DP za člane

V 9. kolu smo spremljali tekmi na Kodeljevem in v Pristanu. Na ljubljanske bazenu je domača ekipa Ljubljane s 30:6 ugnala Kamnik, v Mariboru pa je branik klonil proti Triglavu s 26:5. Koper je bil prost.

V Ljubljani so domači ves čas nadzorovali srečanje in višali prednost, mlada ekipa Kamnika pa se je kljub temu dobro upirala in dosegla nekaj zadetkov. Strelski šov sta sicer uprizorila domača igralca Andraž Verač in Gregor Merlak, ki trenutno zasedata prvi mesti na lestvici strelcev. Ljubljana je s to zmago ostala stoodstotna, Kamnik pa, zaradi boljšega izkupička v medsebojnih srečanjih s Koprom, ostaja tretji.

VK Ljubljana Slovan : VD Kamnik 30:6 (8:1, 7:1, 8:1, 7:3)
Strelci: Verač 10, Merlak 7, Kecman 4, Novak, Kojič in Pungerl 2, Fakin, Šinkovec in Petrovčič 1 za Ljubljano; Briški 3, Ostrež, Burgar in Žnidar 1 za Kamnik.

Tudi v Mariboru je bilo podobno kot v Ljubljani, saj so tu gostje iz Kranja od samega začetka nadzirali srečanje in slavili z visoko razliko. V prvem delu igre braniku niso dovolili niti zadetka, nato pa vendarle omogočili tudi domačim, da so si ustvarili nekaj priložnosti. Triglav je z zmago potrdil drugo mesto po rednem delu, Branik pa končuje letošnje državno prvenstvo brez osvojene točke.

AVK Branik Maribor : AVK Triglav Kranj 5:26 (0:9, 1:5, 1:6, 3:6)
Strelci: Lep 2, Klipa, Šulek in Ribič 1 za Branik;
Popovič 7, Ančimer 5, Justin 3, Rahne, Močnik, M. Gostič in Verbič 2, D. Gostič, Troppan in Pušavec 1 za Triglav.

Lestvica: Ljubljana (7) 21, Triglav (7) 15, Kamnik (7) in Koper (7) 9, Branik (8) 0 točk.
V oklepaju je število odigranih tekem.

Že v torek in sredo bo, zaradi priprav kadetske reprezentance na Reki, na sporedu zadnje, 10. kolo rednega dela. Ljubljana bo v torek kot domačin nastopila v Kopru proti istoimenskemu nasprotniku, Triglav pa bo v sredo v Kranju gostil ekipo Kamnika. Branik je, kot je bilo že prej omenjeno, prost.

J.M.