Povzetek 10. kola rednega dela DP za člane

V zadnjem kolu rednega dela smo spremljali tekmi med Ljubljano in Koprom ter Triglavom in Kamnikom. Prvouvrščeni ekipi sta upravičili vlogo favorita, saj je Ljubljana slavila z 19:3, Triglav pa s 16:3. Branik je bil prost.

V Kopru je Ljubljana nastopila kot domačin in z zmago prišla do popolnega izkupička v prvem delu prvenstva. Ljubljančani so začeli podjetno in hitro povedli, Koper pa je prvič zadel šele v drugi četrtini. V tretjem delu igre je Ljubljana zopet zaprla vse poti do gola, v zadnjem delu srečanja pa smo nato videli zgolj še tri zadetke. Branilci naslova so tako v osmih kolih dosegli prav toliko zmag in zanesljivo osvojili prvo mesto po rednem delu.

VK Ljubljana Slovan : VD Koper 1958 19:3 (5:0, 6:2, 6:0, 2:1)
Strelci: Verač 6, Stele 5, Novak, Merlak in Škof 2, Fakin in Šinkovec 1 za Ljubljano; Berce 2, Černeka 1 za Koper.

V Kranju pa je Triglav tokrat začel nekoliko bolje kot na prvi medsebojni tekmi in Kamniku ni dovolil, da bi lahko pripravil kakšno presenečenje. V prvem polčasu gostje sploh niso dosegli zadetka, v tretji četrtini pa so nato Kranjčani vendarle malce popustili in omogočili gostom dva zadetka. Zadnji del je nato zopet pripadel domačinom, ki so se s tem utrdili na drugem mestu prvenstvene lestvice.
AVK Triglav Kranj : VD Kamnik 16:3 (5:0, 4:0, 1:2, 6:1)
Strelci: Justin in Rahne 3, Popovič, Ančimer, M. Gostič 2, Štirn, Nastran, Troppan in Pušavec 1 za Triglav; Briški 2, Ostrež 1 za Kamnik.

Končna lestvica po rednem delu: Ljubljana 24, Triglav 18, Kamnik in Koper 9, Branik 0 točk.

Branik je torej zaključil sezono na petem mestu, preostale ekipe pa bodo po dvokrožnem sistemu odigrale še ligo štirih in nato glede na uvrstitev še finale in tekme za tretje mesto. Vse osvojene točke iz rednega dela se prenesejo tudi v ligo štirih. O razporedu tekem vas bomo obveščali sproti, saj se bo prilagajal tudi kadetski reprezentanci in terminom priprav za kvalifikacije.

J.M.