Povzetek 3. kola rednega dela DP za člane

V tretjem kolu smo spremljali prvi letošnji derbi. Na Kodeljevem je Ljubljana z 11:8 ugnala Triglav. Na drugi tekmi kola pa je Koper doma s 14:11 ugnal Branik. Kamnik je bil prost.

V Ljubljani smo spremljali zanimivo in izenačeno tekmo. Domači so na prvem odmoru vodili z 2:0, nato pa je Triglav do polčasa znižal na zgolj gol zaostanka. V tretji četrtini so domači prednost ponovno povišali na +2, na začetku zadnje pa celo na tri zadetke prednosti. Triglav je hitro znižal, nato pa zapravil nekaj napadov, v katerih je imel možnost, da se še bolj približa, Ljubljana pa je nato zmago potrdila z zadetkom 17 sekund pred koncem srečanja. Vaterpolisti iz prestolnice so se tako po številu točk na prvem mestu izenačili s Kamnikom, Kranjčani pa ostajajo tretji.

VK Ljubljana Slovan : AVK Triglav Kranj 11:8 (2:0, 3:4, 4:3, 2:1)
Strelci: Verač in Fakin 3, Kecman in Merlak 2, Novak 1 za Ljubljano; Popovič in Justin 2, Ančimer, Štirn, Nastran in Rahne 1 za Triglav.

Tudi na drugi tekmi v koprski Žusterni je bilo zelo izenačeno. Koper je prvo četrtino dobil za dva, nato pa so gostje iz Maribora z delnim izidom 0:3 v drugi četrtini celo povedli. Domači so odgovorili z dvema goloma na koncu tega dela igre, še tri pa dodali na začetku naslednjega in ušli na +4. Do konca tekme so nato zadetki padali na obeh straneh in Koper se je veselil prve zmage v tej sezoni, ter se z njo odlepil z dna lestvice, kjer še vedno brez zmage ostaja Branik.

VD Koper 1958 : AVK Branik Maribor 14:11 (4:2, 3:4, 5:3, 2:2)
Strelci: Černeka 3, Anzeljc, Berce, Vatovec in Brozovič 2, Dariš, Mar. Sponza in Lazar 1 za Koper; Globovnik 7, Klipa, Lep, Šulek in Ribič 1 za Branik.

Lestvica: Ljubljana (2) in Kamnik (2) 6, Triglav (2) in Koper (3) 3, Branik (3) 0 točk.
V oklepaju je število odigranih tekem.

To soboto je na sporedu četrto kolo DP. V Ljubljani na Kodeljevem se bosta pomerila Kamnik in Ljubljana, v Kranj pa na POB k Triglavu prihaja Branik. Koper je prost.

J.M.