Povzetek 2. kola rednega dela DP za člane

V drugem kolu je v soboto Triglav doma ugnal ekipo Kopra z 18:6, v Mariboru pa je včeraj Kamnik v napeti tekmi ugnal domači Branik s 15:14. Ljubljana je bila prosta.

V Kranju je domača ekipa že na začetku tekme prišla do občutne prednosti, saj so gostje iz Kopra prvi gol dosegli šele sredi druge četrtine. Do konca tekme so Kranjčani višali rezultat in na koncu prišli do zanesljive zmage, ter se izenačili z Ljubljano na drugem mestu lestvice. Obe ekipi imata tudi tekmo manj od ostalih treh.

AVK Triglav Kranj : VD Koper 1958 18:6 (4:0, 5:2, 6:3, 3:1)
Strelci: Popovič in Ančimer 5, M. Gostič 3, Štirn 2, Močnik, Rahne in Mikoletič po 1 za Triglav; Brozovič in Lazar 2, Vatovec in Černeka po 1 za Koper.

V mariborskem Pristanu pa smo spremljali izenačeno tekmo. Kamnik se je prvič nekoliko odlepil v drugi četrtini, ob koncu tretje pa povedel s štirimi goli prednosti. Vendar pa se domačini niso predali in z delnim izidom 4:1 na začetku zadnjega dela igre prišli na zgolj gol zaostanka. Do konca tekme sta obe ekipi zadeli še dvakrat, Kamnik pa je z zmago prevzel vodstvo na lestvici državnega prvenstva.

AVK Branik Maribor : VD Kamnik 14:15 (4:4, 3:5, 1:3, 6:3)
Strelci: Globovnik 5, Puklavec, Lep in Kager 2, Kacafura, Šulek in Lakoše 1 za Branik; Briški in Debevc 5, Nikolič 3, Sokler in Burger 1 za Kamnik.

Lestvica: Kamnik (2) 6, Ljubljana (1) in Triglav (1) 3, Branik (2) in Koper (2) 0 točk.
V oklepaju je število odigranih tekem.

To soboto bo v tretjem kolu na sporedu prvi letošnji derbi, ko se bosta na Kodeljevem pomerila Ljubljana in Triglav (ob 18:00), Koper pa bo po dveh gostovanjih igral doma, saj na bazen Žusterna prihaja ekipa Branika (ob 19:00). Kamnik je v tem kolu prost.

J.M.