Pokal U13 Triglavu

V soboto je v Kamniku, na bazenu Pod Skalo, potekal turnir Pokala Slovenije za kategorijo U13. Tako kot teden dni prej v DP, so se tudi tokrat veselili mladi upi kranjskega Triglava. Še drugič so v finalu ugnali Ljubljano Slovan.

Mladi kranjski vaterpolisti so najprej v polfinalu ugnali mariborski Branik, Ljubljančani pa z nogometnim izidom domači Calcit. V finalu so nato Triglavani prišli do zanesljive zmage in vzeli še drugo lovoriko v tej sezoni.

POLFINALE:
Calcit Kamnik : Ljubljana Slovan 1:3 (0:1, 0:1, 0:0, 1:1)
Kamnik: V. Brišnik 1, Đukić, Sakelšek, Fabris, B. Žerovnik, K. Žerovnik, Gostič, Gorše, Škrlj in Krstevski. Trener: Primož Romšak.
LJ Slovan: B. Fajon, Pollak in Cvijanović 1, Čarni Čož, A. Fajon, Đukić, Pelicon, Bagari, Čulajević, Jovanović, M. Kapić, Lazič in Čerin. Trener: Nikola Hajdin.
Triglav Kranj : Branik Maribor 6:2 (1:0, 0:0, 2:1, 3:1)
Triglav: Drolc 2, Berić, L. Vujanović, Gligorovski in B. Štromajer 1, Bukovšek, Jordanov, Bitežnik, Pen, Marinič, Cvetković, Mostarac in Mekinda. Trener: Tadej Peranovič.
Branik: T. Seljak in Pavletič 1, Gerlič, Ul, Kalacun, Dmitrović, Kolednik, Kremžar, Kukić, Robnik, Barlič, Šešerko in Anufriev. Trener: Robert Grubišić Čabo.
FINALE:
Triglav Kranj : Ljubljana Slovan 10:1 (2:0, 3:0, 3:0, 2:1)
Triglav: B. Štromajer 4, L. Vujanović 3, Gligorovski 2, Drolc 1, Bukovšek, Berić, Jordanov, Bitežnik, Pen, Marinič, Cvetković, Mostarac in Mekinda. Trener: Tadej Peranovič.
LJ Slovan: Cvijanović 1, Čarni Čož, A. Fajon, B. Fajon, Đukić, Pollak, Pelicon, Bagari, Čulajević, Jovanović, Kapić, Lazič in Čerin. Trener: Nikola Hajdin.

Do konca sezone bomo v mlajših kategorijah spremljali še pokal za dečke in zadnji turnir za malčke. Oba bosta na sporedu 18. junija v Kamniku. Seveda pa se že to soboto začenja tudi finale in boj za tretje mesto v članskem DP.

FOTO: AVK Triglav Kranj