Mladinski pokal Triglavu

V finalu pokala Slovenije za mladince (U19) sta se na kopališču Kodeljevo pomerila domača Ljubljana Slovan in kranjski AVK Triglav. V izenačeni in predvsem napeti tekmi v tretji in zadnji četrtini so se zmage z 10:8 (4:1, 4:2, 0:4, 2:1) veselili Kranjčani. Obe ekipi bosta v nedeljo v Kamniku igrali tudi na zaključnem turnirju državnega prvenstva.

Ljubljana Slovan – AVK Triglav  8:10 (1:4, 2:4, 4:0, 1:2)

Ljubljana – Kopališče Kodeljevo, sodnika: Carič, Vehovec; delegat: A. Mikoletič.

Ljubljana Slovan: P. Kirasič, Klobučar 1, Čanč, Potočnik 3, Penezić, Čarni 1, Poličnik, B. Kirasič 1, Lipovac, Radovanović, Petković, Babić 2, Karničar. Trener: Jure Škof.

AVK Triglav: Osel, Peric, Šmrković, Lukić, Lah 4, Laketić, Rajlić 2, Paunović 2, Vončina 2, Bečić, Cvijanović Tepina, N. Štromajer, Dragaš. Trener: Jaka Mikoletič.

Najboljši ekipi rednega dela državnega mladinskega prvenstva sta se pred nedeljskim zaključnim turnirjem v Kamniku pomerili še v finalu pokalnega tekmovanja. V edini letošnji medsebojni tekmi so, prav tako na Kodeljevem, z 12:10, zmagali Kranjčani, ki so z dvema goloma prednosti dobili tudi pokalni obračun. Ob boljšem začetku so z golom Jaše Laha ob zaključku uvodne četrtine prišli do treh golov prednosti, na polovici tekme pa so domačinom pobegnili že za plus pet.

V tretji četrtini so se Ljubljančani zaigrali bolje, zamenjali so način igranja v obrambi, bolj učinkoviti so bili tudi v napadu in pred zadnjo četrtino prišli le na gol zaostanka. Uspešen je bil Branko Kirasič. Toda začetek zadnje četrtine je spet pripadel Kranjčanom, ki so z golom Aleksandra Paunovića prišli do dveh golov prednosti, slabe tri minute pa je za mirno končnico poskrbel Juš Vončina. Ljubljančani so sicer že v naslednjem napadu svoj zaostanek znižali, Nejca Osela je premagal Aleksander Babić, a se izid do konca tekme ni več menjal.

Izjavi po tekmi

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »V prvih dveh četrtinah smo dobili dva, tri gole iz desetih, dvanajstih metrov, ampak tu se ne da nič pomagati. Prepričan sem, da bi se prvi dve četrtini drugače odvijali, zato pa smo v tretji četrtini spremenili obrambo, vratarja sta se prebudila in temu primeren je bil tudi izid. V zadnji četrtini smo imeli napad za izenačenje, žal smo izgubili žogo, kar so Kranjčani izkoristili in to je odločilo. Morda smo se prepozno odločili, da spremenimo obrambo, vratarja in tudi nekateri igralci so se prepozno zbudili, tako da je Triglav zasluženo zmagal. Upam, da jim bomo v nedeljo vrnili za nocojšnji poraz, seveda pa bomo morali pred tem v polfinalu premagati Koprčane.«

Jaka Mikoletič, trener AVK Triglava: »V finale smo vstopili zbrano, kot smo se tudi dogovorili in Ljubljani nismo dopustili, da se razigra. V tretji četrtini žoga ni hotela v gol, nekoliko pa smo padli tudi v obrambi. A fantje so se v zadnjem delu igre ponovno zbrali in vzeli to lovoriko. Od jutri dalje pa seveda gledamo proti finalnemu turnirju DP, saj nas zanima le dvojna krona.«