Dvodnevni sparing z Mladostjo uspel

Slovenska vaterpolska reprezentanca, ki jo prihodnji teden od 23. do 25. junija čaka kvalifikacijski turnir za uvrstitev na EP 2024 v Izraelu, je v svoji edini pripravljalni tekmi v kranjskem olimpijskem bazenu premagala mlado ekipo zagrebške Mladosti s 15:7 (4:2, 4:0, 4:2, 3:3). Tudi v dodatni četrtini so bili boljši izbranci Krištofa Štromajerja s 7:4.

Deseti dan priprav na kvalifikacijski turnir v Kranju, ko bodo gostili reprezentance Finske, Švice in Romunije, so slovenski vaterpolisti odigrali tudi svojo edino pripravljalno tekmo. V goste jim je prišla mlada ekipa zagrebške Mladosti, kar je bil dober test za Štromajerjevo četo, ki je bila ves čas v vodstvu. Od prve minute naprej je bil pristop pravi, temu primeren pa je bil tudi končni izid. Žal je konec priprav za mladega Gašperja Fičurja, ki si je poškodoval prepono in bo moral tri tedne počivati, manjkal pa je tudi oboleli Andraž Pušavec. 

»Pristop je že na vseh treningih na visoki ravni in to je tisto, kar želimo vsaditi v podzavest igralcev, namreč da je od tega, kako se trenira, odvisno tudi, kako se bo potem igralo. Ta odnos, ki ga imajo igralci do treninga, želja in motivacija je na visoki ravni in danes smo to samo prelevili v tekmo z Mladostjo. Zanjo nismo vedeli, v kakšni zasedbi bo prišla, vendar nas nekaj podobnega čaka tudi v kvalifikacijah proti Finski, ki bo za nas neznanka, zato smo se osredotočili na svojo igro. Obramba je bila na visoki ravni in iz nje črpamo svojo pot, ki jo želimo nadaljevati v kvalifikacijah,« je po ponedeljkovi tekmi dejal Štromajer, ki je s svojimi izbranci proti Zagrebčanom v torek opravil še dva skupna treninga, na katerih je poleg igre preizkušal tudi takrične zamisli z delom na en gol. 

Strelci za slovensko reprezentanco na tekmi so bili: Benjamin Popović 2, Jaša Kadivec 2, Vukašin Stefanović 2, Aljaž Pevec 1, Aleksander Paunovič 3, Juš Vončina 2, Jan Justin 1, Aljaž Troppan 1, Matija Bernard Čanč 2, Lukas Z. Gligorovski 4, Enej Potočnik 1, Nikola Rajlić 1. Igrali so še Matic Rahne, Jaša Lah, Aleksander Cerar, Jurij Seljak, Tim Kačič ter vratarja Jure Beton in Gašper Žurbi. Na treningih pa je sodeloval še tretji vratar, Nejc Osel.

Tekmo sta sodila Rok Vehovec in Boris Margeta.

V soboto bodo slovenski vaterpolisti nastopili še na Dnevu vaterpolistov Slovenije v Kamniku. Ker je v tem obdobju nemogoče dobiti sparing partnerja, bodo igrali revijalno tekmo med sabo. V Kamniku bodo tako imeli gledalci edinstveno priložnost, da na delu vidijo vse najboljše slovenske vaterpoliste.

»Za nas bo to dober trening pred kvalifikacijami, to pa bo, vsaj kar se tekem tiče, bolj ali manj vse,« je o sobotni tekmi dejal Štromajer, ki bo s svojim strokovnim vodstvom pred težko odločitvijo, katerih 15 vaterpolistov bo igralo v kvalifikacijah.

»Dejstvo je, da bo to najtežji del priprav, ampak kot se bomo s strokovnim vodstvom odločili, se pač bomo in za to odločitvijo bomo stali. Sem pa že fantom povedal, da tudi tisti, ki jih ne bo med izbranci, še zdaleč niso odpisani in verjamem, da bodo še močneje trenirali v svojih klubih, da pridejo do nove priložnosti. Izbira ne bo lahka, kajti prav vsi na treningih dobro trenirajo,« je svoje izbrance še enkrat pohvali slovenski selektor.