DP U17 in PP U13 Ljubljani Slovan

Včeraj in danes smo spremljali še zadnji končni odločitvi v državnih tekmovanjih. Tako naslov državnih kadetskih prvakov, kot pokalnih prvakov pri mlajših dečkih romata v Ljubljano.

V kadetskem DP je Branik že prej osvojil bron, tako da smo spremljali le finalno tekmo in ne celotnega turnirja najboljše četverice. V Kranju smo spremljali dvoboj domačega Triglava in Ljubljane Slovan. Gostje, ki so dva tedna prej osvojili pokalno lovoriko, so v srečanje vstopili mnogo bolje, in sredi druge četrtine vodili že z 10:3. A Kranjčani so nato počasi začeli topiti razliko, osem sekund pred koncem pa je Nikola Lukić poskrbel, da se je tekma prevesila v izvajanje najstrožjih kazni. V tem delu pa je junak postal vratar Ljubljane Gal Karničar, ki je z dvema ubranjenima petmetrovkama poskrbel, da lovorika odhaja v prestolnico.

DP U17, finale
Triglav Kranj : Ljubljana Slovan 13:13 (2:7, 4:3, 3:1, 4:2) – petmetrovke 2:4
TRI: Udovč, Berić, Šmrković, Pen, Lukić 6, Baggia, Samelis, A. Vujanović, B. Štromajer, Laketić 1, Velikanje, N. Štromajer 4, Jenko. Trener: K. Štromajer.
LJ: Karničar, Milosavljević Saunig, Poličnik 3, Povhe 1, Poznik, Lipnik 3, Osmić, B. Kirasič 3, Klobučar 2, R Kirasič, Ćetković 2, Zohil, Florjančič. Trener: Puš.

Sobota je prinesla tudi četrtfinalno tekmo pokala U13, v kateri sta se v Kranju pomerila Triglav in Grafist Koper. Slavili so Kranjčani, ki so se nato v “finalu pred finalom”, v polfinalnem nedeljskem obračunu na bazenu Pod Skalo udarili z Ljubljančani. V izenačeni tekmi z malo zadetki so slavili vaterpolisti iz prestolnice, v drugem polfinalu pa je Branik visoko ugnal domače Kamničane. V finalnem obračunu so nato Ljubljančani gladko ugnali mariborsko moštvo in osvojili še zadnjo lovoriko v sezoni.

PP U13
četrtfinale
Triglav Kranj : Grafist Koper 9:3 (4:0, 2:0, 2:2, 1:1)
TRI: Žiberna, A. Marinič, Cvetković 1, M. Marinič 1, Škulj, G. Logar, Pogačar, Stare, Planinšek, Mekinda 3, Valant, B. Štromajer 4, Kovač. Trener: Peranovič.
polfinale
Triglav Kranj : Ljubljana Slovan 2:4 (1:1, 0:2, 0:0, 1:1)
TRI: Žiberna, G. Logar, Cvetković, M. Marinič 2, Škulj, Ropotar, Pogačar, Stare, Planinšek, Mekinda, Valant, B. Štromajer, Kovač. Trener: Peranovič.
LJ: Čerin, N. Stevanović, Rašljić 1, Pollak 1, Dolinšek 1, Petrović 1, Đokić, Zečević, Cvijanović, A. Stevanović, Trontelj, Čarni Čož. Trener: Hajdin.
Calcit Water Polo : Branik Maribor 1:11 (0:3, 0:3, 1:2, 0:3)
CAL: Hribar, Golob, Erent, Sakelšek, Štefanič, Slevec, K. Žerovnik, Fabris, B. Žerovnik, Kramar 1, Škrlj, Drolc. Trener: Romšak.
BRA: Gligorević, Gerlič, Virc 4, Kosi, Kolednik 2, Barlič, Ivanjko Vouk 2, Kuhta 3, Pavletić. Trener: Grubišić Čabo.
finale
Ljubljana Slovan : Branik Maribor 9:0 (2:0, 1:0, 3:0, 3:0)
LJ: Čerin, N. Stevanović, Rašljić, Pollak, Dolinšek, Petrović 5, Đokić 1, Zečević, Cvijanović 1, A. Stevanović 1, Trontelj 1, Čarni Čož. Trener: Hajdin.
BRA: Gligorević, Gerlič, Virc, Kosi, Kolednik, Barlič, Ivanjko Vouk, Kuhta, Pavletić. Trener: Grubišić Čabo.

 

Verified by MonsterInsights